Drobná, Kanisová aj Brychtová - kabáty známych Sloveniek ako inšpirácia? Stoja za to

Čas vytiahnuť zo skrine zimný kabát už nič nezastaví. Je tu a vy by ste sa podľa toho mali zariadiť. Čo tak trochu inšpirácie?

05.11.2021 09:00
EMMA DROBNA1 Foto:
Speváčka Emma Drobná nevynechá väčšinu módnych akcií a nechýbala ani na Fashion LIVE!.
debata (1)

Hľadali sme ju u domácich osobností a posledné týždne eventov, na ktorých sa objavili známe dámy, nám ukázali, že mnohé z nich vedia ku kabátovým voľbám pristúpiť nielen prakticky a funkčne, ale aj veľmi štýlovo.

Samozrejme, v chladnom počasí každá dáma najviac ocení hrejivý kúsok, do ktorého sa môže zababušiť a v ktorom zvládne ranné mrazy, rande, alebo cestu do práce či s deťmi do školy. V tomto smere radíme – vyberajte vlnené kabáty, ktoré sú do studených mesiacov ideálne. Nosia sa tmavé farby – od palety sivej, od antracitovej až po svetlo sivú, nechýba čierna, hnedá alebo tóny bordovej a čokoládovej.

Moderátorka Helena Tomková.
Štylistka Zuzana Kanisová.
+6Bývalá Miss a momentálne aj autorka vlastnej...

Trendy prajú tiež výrazným farbám. Že bude v kurze červená potvrdili nielen svetoví dizajnéri, ale nedávno aj Veronika Vágnerová Husárová, intenzívnu modrú si zase obliekla pred pár týždňami podnikateľka Natália Selveková. Samozrejme, čo sa jesennej a zimnej kabátovej módy týka, neomrzí ani klasika v jemných tónoch béžovej, pieskovej, farby ťavej srsti či škoricovej farbe.

zväčšiť Na premiéru filmu Paralelné matky prišla aj... Foto: KATARINA HARSANYOVA
Katarina Brychtova Na premiéru filmu Paralelné matky prišla aj moderátorka Katarína Brychtová.

Pri výbere strihov sa môžete rozhodovať podľa chuti. Nosia sa totiž aj výraznejšie ramená (Zuzana Smatanová), ale aj tie subtílnejšie zaoblené (Zuzana Kanisová). Dĺžka kabáta môže byť rôzna – maxikabáty bodujú stále, ale pozor – vyniknú lepšie s podpätkami a na štíhlejších nositeľkách. Skvelou voľbou je elegantná klasika rovného strihu s dĺžkou po kolená. Ženskejšie pôsobia potom županové kabáty, ktoré majú často výraznú fazónu a prepásať ich môžete opaskom.

Ak namiesto klasického vlneného kúska (vlna, kašmír a vlnené zmesi sú v zimnom období TOP voľba!) je pre vás kabát len módnym doplnkom outfitu, ktorý si obliekate len na cestu autom z miesta na miesto, môžete si obliecť aj ľahší model – pokojne na trenčkotový a zavinovací štýl.

Vybrali sme pre vás aj 11 tipov na kabáty z ponuky dostupnej v slovenských obchodoch a online predajniach. Nájdete ju na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Zuzana Smatanová #kabát #známe Slovenky #Zuzana Kanisová #Evelyn #Emma Drobná

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....