Angelina, Adriana či Irina - 7 krások, ktoré sa neboja rúžu v matných aj temných tónoch

Zvyčajne sa nám s rúžom spája sýta červená farba, alebo nežný ružovkastý tón, prípadne možno trošku fuksie. Ale čo tak trochu gotiky?

02.11.2021 07:00
British Vogue and Self-Portrait Party Foto: ,
Topmodelka Irina Shaykna akcii British Vogue x Self-Portrait s výrazným čokoládovohnedým rúžom s bordovým odtieňom.
debata

Zdá sa vám, že práve na takéto vizážistické experimenty nie ste stvorená. Možno. Ale možno by ste len mali dať trendu výrazných, tmavých a matných rúžov šancu. Napríklad aj ako sedmička slávnych dám, ktoré sme pre vás vybrali ako inšpiráciu.

Azda najlepšími vzormi v danej téme môže byť ruská topmodelka Irina Shayk či jej brazílska kolegyňa Adriana Lima. Obe dámy sú zvyknuté na priam chameleónske premeny pred objektívmi a to im určite dodáva viac odvahy aj v civilnom živote. Stačí sa pozrieť na voľbu čokoládovo hnedého rúžu s jemným bordó podtónom, na akú stavila 35-ročná Irina na nedávnom večierku v Londýne. Alebo sa inšpirovať zmyselnou Adrianou Limou a jej bordó odtieňom so sýtym hnedým podtónom.

Topmodelka Adriana Lima s výrazným tmavým...
Opäť hnedoružový telový nádych, no tentoraz nie...
+4Topmodelka Irina Shaykna akcii British Vogue x...

Ako sa zdá, pri podobných farbách je dobré disponovať plnšími perami – pri nich sa dá farba lepšie zvýrazniť, ideálne je akcentovať kontúru pier – napríklad ceruzkou na pery. Tá sa následne potom prekryje samotným rúžom v intenzívnej far­be.

Popri farbách ako je čokoládovohnedá, slivková, karamelová či škoricová sú však v hre aj ružovohnedé tóny – od toho najjemnejšieho základu, ktorý pripomína telovú farbu pier, cez ružovú s výrazným podtextom hnedej (Anya Taylor Joy), ktorá perám tiež dodáva akýsi gotický výraz. Pôsobí ešte intenzívnejšie, ak vaša pokožka je čo najsvetlejšia.

shutterstock 758806480 Čítajte viac Ako vykúzliť krásne a plné pery pomocou líčenia? Toto radí vizážistka Lucid

Vyberať si z rozmanitých odtieňov rúžov je možné už nejaký ten piatok – kým doposiaľ s tmavými farbami či matnými rúžmi experimentovali najmä beauty influencerky, nastal čas, keď to môžete skúsiť aj vy. Inšpirácií, hneď sedem, si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #čokoláda #irina Shayk #Adriana Lima #rúž #Anya Taylor-Joy #matné #temné

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...