Čudujete sa, prečo ten 'zázračný' krém nefunguje? Jedna možnosť by tu bola...

Kozmetický trh je plný 'zázrakov', ktoré sľubujú okamžitý alebo postupný účinok. Jasnejšia pleť, pevnejšia pokožka, menej vrások, postupné miznutie pigmentových škvŕn či napríklad obmedzenie vzniku akné. Vyberte si podľa gusta...

05.10.2021 09:00
shutterstock 1296012088 Foto:
Niektoré dámy nedajú dopustiť na umývacie penivé gély, iné zase nevezmú do rúk nič iné ako odličovacie mlieko. Záleží od vášho typu pokožky.
debata

Potom však prichádza realita a tá sa nie vždy rovná ohláseným a slušnou propagáciou masírovaným výsledkom, ktoré ste sa dočítali na obale krému, alebo niekde na stránkach výrobcu. Faktom je, že nie je možné, aby každý produkt fungoval bezchybne a na sto percent na pleti každej ženy. Platí tiež, že nie všetky produkty napĺňajú štandardy požadovanej kvality a výsledku. Ak však opomenieme toto celé, súčasný priemysel s kozmetikou ponúka už množstvo kvalitných produktov, ktoré majú zmysel aj efekt.

Ani to však nezaručuje, že budú fungovať na pokožke rovnakým spôsobom ako ukázala laboratórna štúdia alebo vzorka žien, ktoré sa podujali na testovanie produktov pred ich uvedením do širokej distribúcie? Prečo? Odložme teraz bokom zdôvodnenie o rôznych druhoch pokožky, z ktorých každý potrebuje istú špecializovanú starostlivosť a je dôležité, aby sme našej pleti vyberali produkty na mieru. Za predpokladu, že toto „A“ je splnené a predsa sa nedostaví výsledok, aký by ste očakávali, je tu ešte možnosť B. Podľa dermatológov veľmi rozšírený dôvod, prečo vlastne naša kozmetická rutina neplní vždy naše očakávania.

Čistiaci gél Superfood Face Wash od značky...
Čistiaci tuhý peeling proti čiernym bodkám...
+4Inteligentná čistiaca kefka pre všetky typy...

Dôvodom je správne čistenie! Áno, staré známe a dookola opakované – ale pokiaľ si pokožku neodlíčite, alebo nevyčistíte dôkladne, nemôžete očakávať, že prenikanie produkty do hlbších vrstiev kože bude efektívne. Nejde len o odstránenie mejkapu – čistiť pokožku by si mali aj dámy, ktoré si na pleť nanášajú minimum mejkapu. Ide o nečistoty z prostredia, pot, prach, toxické látky v ovzduší. Ak chcete pokožke dodať živiny, musíte ju zbaviť nečistôt naozaj dôkladne.

Aj v tomto prípade platí, že je dôležité vybrať si správny produkt. Niektoré dámy nedajú dopustiť na umývacie penivé gély, iné zase nevezmú do rúk nič iné ako odličovacie mlieko. Záleží od vášho typu pokožky. Vo všeobecnosti sa zvykne hovoriť, že gélové čističe sú vhodnejšie pre mastnú pleť a tie krémovitejšie pre suchšiu. Na trhu sú však aj umývacie produkty, ktoré sú natoľko šetrné, že dobre a bez negatív očistia aj citlivú či suchšiu kožu.

shutterstock 488292025 Čítajte viac Vlasy si na jeseň pýtajú špeciálny prístup. Ako im vrátiť zdravie, pevnosť aj lesk?

V ponuke sú potom tiež čistiace penové emulzie a pleťové micelárne vody, ktoré v jednom kroku odličujú, čistia a hydratujú. Vhodné sú napríklad prípravky so zložkami ako aloe vera, alebo bambucké a kakaové maslo. V poslednom období sú potom čoraz populárnejšie čistiace kefky na tvár. Dokážu nielen podporiť samotný proces čistenia, ale pleť zároveň aj dobre prekrviť, podobne ako pri masáži tváre v salóne.

Rituál denného čistenia pokožky by teda určite nemal vo vašom rozvrhu dňa chýbať – otázka niektorých žien znie, či stačí raz alebo dvakrát. V tomto prípade je to opäť o individuálnej potrebe pleti. Ani odborníci sa totiž nezhodujú presne, čo je pre kožu ideálne. Niektorá si zaslúži čistiť ráno aj večer dôkladne, iná si pýta dôkladné odlíčenie večer a ráno len ľahké umytie. Konzultácia vás môže naviesť. My vás zase navedieme k čistiacim produktom dostupným aj na slovenskom trhu. Niektoré z nich vás určite inšpirujú k pravidelnej starostlivosti, ale dovedú aj k ukážkovému výsledku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #starostlivosť #pleť #pokožka #pôvab #gél #emulzia

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...