Tekvica nepatrí len na stôl, v kozmetike dokáže zázraky: Skúste sérum či píling

S príchodom jesene štartuje aj sezóna tekvice. Zdravá, nabitá vitamínmi, chutná a prospešná celému telu je neoddeliteľnou súčasťou nášho jedálnička. Zaradiť ju však môžete aj do kozmetickej výbavy.

03.10.2021 07:00
tekvica, jeseň Foto:
S výťažkami z tekvice môžete obohatiť aj svoju pleťovú kozmetickú rutinu.
debata

Áno, čítate správne – tekvica môže vďaka svojim blahodárnym účinkom fungovať veľmi dobre aj ako skrášľujúci prostriedok vo vašej bežnej kozmetickej rutine. Reč v tomto prípade nie je o surovej tekvici, hoci napríklad maska z nej pomôcť dokáže tiež – na trhu sú však aj prípravky, v ktorých sa výťažky z tejto sezónnej zelenine objavujú. A práve s nimi môžete do svojej dennej starostlivosti vniesť nielen nové benefity, ale možno aj nový typ starostlivosti.

V kozmetike sa využívajú v prvom rade enzýmy, ktoré obsahujú rôzne druhy tekvice, výťažok zo zeleniny tiež obohacuje jednotlivé kozmetické výrobky o spomenuté vitamíny, minerály a tiež antioxidanty. Jednou z najdôležitejších zložiek v rámci pleťovej opatery je olej z tekvicových semien, ktorý sa používa ako prostriedok na zvláčnenie a zjemnenie pokožky. Pomáha tiež pleti regenerovať a v spojení napríklad s vitamínom C či vitamínom A má aj anti-ageingové účinky.

Pleťová maska s výťažkom tekvicového enzýmu od...
Cleanser, maska a píling v jednom Optimal Skin...
+2Výťažky z tekvice, ale aj hroznovej šťavy či...

Tekvicový extrakt sa zvyčajne spája s inými dôležitými prídavnými ingredienciami, ktoré tak spoločne fungujú ešte účinnejšie v konkrétnom zameraní na našom tele. V spojení s ďalšími výťažkami z olejov môže ísť napríklad o hydratačné a zvláčňujúce telové maslá a krémy. Výťažky z tekvice však nájdete aj v telových či pleťových pílingoch a maskách a v neposlednom rade v pleťových krémoch.

Výhodou využitia tekvice v kozmetickej produkcii je často aj fakt, že sa objavuje najmä v produktoch značiek, ktoré sa sústreďujú na čo najprirodzenejšie zloženie s minimom konzervačných látok. Inšpiráciu na to, ako produkty môžete vyskúšať, nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #vitamín #antioxidanty #tekvica

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...