90 kíl sexepílu! Tejto kráske padol módny svet k nohám. Keď vyrazí na mólo, hviezdi

Už nejaký ten piatok sa medzi vysokými a štíhlymi modelkami na mólach objavujú aj ženy bežných či dokonca kyprejších tvarov. Skutočne hviezdne momenty prežíva v týchto mesiacoch aj rodáčka zo Spojených štátov amerických menom Precious Lee.

29.09.2021 06:00
vf3 Foto:
Topmodelka Precious Lee na špeciálnej prehliadke Versace od Fendi, Fendi od Versace.
debata (19)

Narodila sa v americkej Atlante pred 32 rokmi a s modelingom začala už ako osemnásťročná. Prvé „džoby“ robila v rámci kampaní na XXL módu plaviek a spodnej bielizne. Segment, pre ktorý pracovala, bol jasne vymedzený. „Vždy som však chcela byť dievča z prostredia ‚high-fashion‘, pohybovať sa na móle počas prehliadok tých najslávnejších značiek,“ vysvetlila pre magazín Vogue.

Modelka Precious Lee na prehliadke Versace...
Topmodelka Precious Lee na špeciálnej...
+6Modelka Precious Lee na akcii Daily Front Row...

Sen sa splnil, keď si ju najprv všimli dizajnéri ako Christian Siriano či Tommy Hilfiger. Skutočný triumf však nastal až s príchodom pod krídla značky Versace. Precious sa stala jednou z múz talianskeho módneho domu a pred pár dňami sa objavila na prehliadke novej kolekcie Jar/Leto 2022, ale tiež na prezentácii spoločnej kolekcie značiek Versace a Fendi. U Versace pritom debutovala zhruba pred rokom s kolekciou na jar a leto 2021.

„Keď som vtedy kráčala po móle, cítila som sa byť vysoká dva metre, s obrovskými prsami a nesmierne silná. Myslím si, že v tom momente som kráčala pre naozaj veľa žien, ľudí, ktorí žijú módou,“ komentovala pre magazín Vogue pred časom.

zväčšiť Topmodelka Precious Lee na akcii Met Gala v New... Foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia
631987074 Topmodelka Precious Lee na akcii Met Gala v New Yorku.

Áno, nie je odvážne povedať, že z Precious Lee sa vlastne stala aktivistka priamo na móle – afroamerická kráska je pre mnoho svojich rovesníčok a dievčat tmavej pleti skutočným vzorom ženy, ktorá sa dokázala presadiť v selektívnom módnom priemysle. Lee sa dokonca pre modeling vzdala štúdia práva. „Uvedomila som si, že ako modelka dokážem pomôcť omnoho väčšiemu počtu ľudí než by som to možno zvládla ako právnička,“ vysvetľovala pre známy módnik.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa PRECIOUS LEE (@preciousleexoxo)

Pri výške 179 centimetrov váži Lee momentálne podľa dostupných zdrojov z jej modelingovej agentúry približne 90 kilogramov a ako kyprá žena tmavej pleti patrí medzi pionierky v módnom svete. Okrem účasti na prehliadkach Versace, Moschino či Altuzarra sa nedávno ocitla aj pod paľbou reflektorov a pred objektívmi na akcii MET Gala v New Yorku. Na konte má titulné strany pre Harper's Bazaar či Vogue Arabia alebo Vogue Brasil.

Azda tým najväčším úspechom je však titulná strana amerického magazínu Vogue a jeho septembrového vydania. Lee v ňom pózuje po boku kolegýň Kaii Gerberovej, Belly Hadidovej a Anok Yai.

Špeciálnu prehliadku Versace od Fendi, Fendi od...
Zábery na kreácie zo špeciálnej prehliadky...
+9Súčasťou kolekcie boli typické barokové potlače...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #modeling #móda #Versace #Vogue #nadváha #krivky #Precious Lee

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...