Trend oversized má aj slabiny: Hilmerová aj Kirschner ukážu, čo áno a čo radšej nie

Hoci v ženskej móde bola dlho silueta so zvýrazneným driekom a definovaním kriviek dominantná, najmä posledné roky priniesli výrazný nástup voľnejších strihov. Pracovať sa s nimi dá veľmi dobre, ale nie u každého sa táto hra premení na víťazstvo.

27.08.2021 06:00
ZAK 3761 Foto:
Herečka Monika Hilmerová.
debata (1)

Na nedávnej párty televízie Markíza sa objavilo viacero dám, ktoré stavili na voľnejší strih, prípadne na oversized kúsky, či už išlo o voľnejšie sako na pánsky spôsob, široké nohavice, prípadne voľné šaty alebo kabátik či kimono. Aj tu sa však potvrdilo, že nie všetko sa môže končiť úplným úspechom.

Ak najprv poukázať na pozitívne momenty, treba asi spomenúť herečku Moniku Hilmerovú, ktorá voľbou čiernych voľných šiat s predným zipsom nešliapla vedľa. Dĺžka bola akurát lichotivá, odhalila pôvabné nohy a použitie telových sandálikov na remienky postavu opticky predĺžilo. Dobrý bol aj detail jemne skrátených rukávov, ktorý odhalil predlaktia a jemný náznak odhalenej kože v dekolte fungoval tiež – išlo o vybalansovanie, ktoré vo finále hralo v prospech nositeľky.

zväčšiť Herečka Zuzana Vačková. Foto: TV MARKÍZA
ZAK 4236 Herečka Zuzana Vačková.

U herečky Zuzany Vačkovej zaujala voľba vzorovaných voľných šiat v áčkovej línii s bohato nariasenými (priam balónovými rukávmi). Hoci Vačková sa snažila definovať postavu pridaním previazania v drieku, práve tento krok bol na škodu celkového výsledku. Látka zbytočne odstávala a pôsobilo to dojmom akoby si vzala na seba o číslo väčšie šaty. Namiesto opaska by bolo na zváženie odhalenie krku, ktoré by tento look viac vyvážilo. To však zjavne šaty neumožňovali. Pekná bola farebnosť aj vzor.

zväčšiť Speváčka Jana Kirschner. Foto: TV Markíza
ZAK 4216 Speváčka Jana Kirschner.

Speváčka Jana Kirschner si obliekla na markízacky večer voľné čierne nohavice, ktoré sa k členkom akoby trochu zužovali. Doplnila ich oversized predĺženým sakom vo farbe námorníckej modrej a jemným pastelovým topom pod ním. Nazúvacie čierne balerínky a ĺa Amy Winehouse celý outfit až príliš uzemnili. Je jasné, že slovenská speváčka sa nesnažila o žiadne zvýraznenie drieku či kriviek, túžila byť akoby schovaná vo volnejších kúskoch, ale výsledok jej uberal z typického pôvabu. Možno by stačilo skrátiť sako, prípadne zvážiť strihové riešenie širších nohavíc.

zväčšiť Moderátorka a influencerka Barbara Jagušák... Foto: TV Markíza
ZAK 3489 Moderátorka a influencerka Barbara Jagušák Heribanová.

Výbornú nohavicovú voľbu volila v tomto prípade Barbara Jagušák, kedysi Heribanová, ktorá vlastne zladila komplet s pyžamovou estetikou a doplnila ho zaväzovacím zamatovým kimono kabátikom bez rukávov. Odvaha mladšej dcére známej moderátorky nikdy nechýbala a aj vzhľadom na štíhlu a relatívne vysokú postavu sa jej s oversized kusmi odevov experimentuje omnoho ľahšie ako väčšine žien. V jej prípade rušivo pôsobia akurát lodičky, ktoré skôr pripomínajú dress-code (alebo shoe-code) do nejakej bankovej inštitúcie. Vhodnejšie by boli sandáliky, prípadne napríklad aj populárne nazúvacie šlapky, ktoré by ešte posilnili „pyjama“ trend.

Speváčka Jana Kirschner s raperom Separom.
Tehotná Veronika Nízlová sa tiež objavila na...
+35Speváčka Mária Čírová dorazila na večierok aj s...

Pri oversized looku sú to vždy aj tie najdrobnejšie detaily, ktoré môžu dojem vylepšiť alebo ho oslabiť. V našej ankete môžete vybrať váš najobľúbenejší z uvedených štyroch lookov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Jana Kirschner #Zuzana Vačková #trend #Monika Hilmerová #strih #oversized #voľný #Barbara Jagušák

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...