Krok za krokom: Viete, čo si pýta vaša pokožka s blížiacim sa koncom leta?

Ak má s vami pocit leta vydržať čo najdlhšie, mali by ste sa o to postarať krok za krokom. A správne. Ako vyzerá kozmetická starostlivosť po mesiacoch slnenia sa a chytania bronzu?

28.08.2021 07:00
oči. očné okolie, krém na oči Foto:
Po lete je nutné myslieť na správnu hydratáciu kože.
debata

V prvom rade je dobré vedieť, že najlepší základ má naša pokožka vtedy, ak ste jej už počas leta poskytovali dôležitú pomoc. Úplnou samozrejmosťou je opakované nanášanie ochranného krému so SPF faktorom. Tým je nutné chrániť tvár aj pokožku celého tela. Ak ste tak robili pravidelne a dôsledne, pokožka sa vám odmení jednoliatou farbou aj na pohľad príťažlivým a zdravým tónom.

Vďaka dnešným moderným prípravkom, v ktorých už vedci okrem samotnej opaľovacej ochrany kombinujú aj látky na hydratáciu kože či látky proti jej starnutiu, môže vaša pleť vyzerať aj po opaľovaní naozaj energicky a zdravo.

Potom je tu však druhá časť úlohy – udržať si zdravý vzhľad kože a pomôcť opálenej pokožke vydržať v tomto stave čo najdlhšie. Základom je určite pravidelné čistenie, minimálne raz do týždňa by ste mali absolvovať telový aj pleťový píling. Namiesto drsných alebo silných prípravkov voľte veľmi jemné, ideálne prírodné produkty. Popri krémových pílingových géloch však môžete staviť aj na klasické pílingové mydlo. Vďaka nemu odstránite čiastočky odumretej kože, ktoré sa na tele tvoria po celý rok, no v lete vďaka pobytu na slnku a častému vystaveniu kože exteriérovým vplyvom, ešte o niečo častejšie.

Pleťové sérum na citlivú pleť s vysokým obsahom...
Hydratácia, no bez nežiaduceho lesku - určená...
+2Hydratačný telový krém Annayake Bodycare...

Po pílingu nasleduje hydratácia. Je azda tým najdôležitejším krokom, ako uchovať kožu zdravú, na pohľad príťažlivú a na pocit jemnú, hladkú. Dôležitý je aj váš osobný pocit, že koža nepôsobí napnuto, nesvrbí vás alebo sa na niektorých miestach príliš stenčuje. Pomôcť môžu olejové bázy na prírodnej úrovni, skvelými pomocníkmi sú telové maslá, mlieka alebo krémy. A niekedy to naozaj nemusí byť prípravok za desiatky eur, na trhu nájdete aj také, ktoré sú finančne veľmi priaznivé a pritom funkčné.

Premasťovanie kože je dôležité po každom sprchovaní. Hoci s príchodom jesene asi ubudne príležitostí, keď skočíte pod sprchu (či už doma alebo na kúpalisku, pláži) viackrát za deň, stále treba myslieť na to, že koža sa sprchovaním vysušuje. Áno, znie to paradoxne, ale je to tak. Dôležité je teda vrátiť jej patričnú hydratáciu.

trench9999 Čítajte viac 5 kusov v šatníku, ktoré si kúpite dnes, no nosiť ich môžete roky! Tu sú...

V prípade pokožky tváre je dobré dbať nielen na hydratáciu, ale napríklad aj na pridanie anti-ageingových produktov do vašej rutiny. Kým v lete ste možno používali krémy ľahšie, alebo ste vynechali sérum, či naopak vynechali krém a aplikovali len sérum, s jeseňou je dobré opäť zaradiť do dennej starostlivosti oboje. Dobrým tipom podľa viacerých odborníkov je – v prípade, že vám záleží na udržaní opáleného vzhľadu – využiť napríklad možnosť tónovacích prípravkov (kvapky, olej), ktoré primiešate do denného krému či telového mlieka.

Mimochodom, ani po skončení leta sa nevzdávajte SPF vo vašom produkte na tvár. Nemusí to byť práve 50+, ale pokožka sa vám určite časom odmení, že ste mysleli na jej ochranu pred UVA a UVB žiarením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #pleť #pokožka #hydratácia #píling #bronz #opaľovanie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...