5 kusov v šatníku, ktoré si kúpite dnes, no nosiť ich môžete roky! Tu sú...

Investovanie do nových kúskov oblečenia alebo doplnkov by malo byť zmysluplné a so zreteľom na nadsezónnosť. Presne na to sa zameriavajú aj naše tipy.

20.08.2021 06:00
trench9999
Trenčkotový kabát v off-white farbe, predáva Mango za 99,99 eura.
debata

Hoci sa ešte na mnohých miestach dopredávajú odevy na leto, vo väčšine obchodov a na portáloch sú už prítomné nové kolekcie. Samozrejme, pokiaľ patríte medzi zaryté sledovateľky trendov, veľmi dobre už asi viete, čo sa bude nosiť na jeseň a čo by ste si mali zadovážiť.

Naša rada však znie, nezabudnite ani na pár kúskov, ktoré dokážete nosiť bez ohľadu na sezónu. Pokojne si ich oblečiete už zajtra, vynosíte ich v októbri či novembri a znovu ich vytiahnete zo skrine budúci rok po zime. Takéto nákupy majú omnoho väčší zmysel – nielen pre vašu peňaženku, ale aj samotnú planétu, pre ktorú je módny priemysel a jeho nadmerná produkcia jedným z najväčších znečisťovateľov.

A do čoho teda investovať so zárukou, že si to budete vedieť obliecť aj o polroka, rok či tri roky?

Vzorovaná dámska bunda na spôsob...
Košeľová blúzka z polyesteru so saténovým...
+7Plisovaná sukňa z dielne značky Reserved,...

Trenčkot

Patrí medzi tie najtrendovejšie dámsky zvrchníky. V kurze je vlastne každú sezónu, nosí sa najmä na jar alebo jeseň, ale miesto mu nájdete aj počas chladnejších augustových večerov, ak vyrážate na drink do mesta. Prípadne v rámci spoločenských udalostí v zime, kde sa radí medzi tie najideálnejšie kabáty na šaty, ktoré nechcete pokrčiť. Vyberajte s ohľadom na neutrálne farby, tie sa kombinujú bez problémov, svedčia športovejšiemu, biznis aj spoločenskému razeniu vášho celkového stylingu.

Plisovaná sukňa

Je to pravdepodobne ten najpopulárnejší kúsok v rámci ponuky trhu s dámskymi sukňami. Dôvod je prozaický. Plisovanie pôsobí žensky, opticky pracuje s postavou a vylepšuje drobné nedostatky, skvelo tiež funguje s postavou pri pohybe. V lete môžete plisovanú sukňu nosiť len tak, bez pančúch a s teniskami. Na jeseň k nej pridáte výraznejšie pančuchy (napríklad aj s dôrazom na efekt color-blockingu) a vyzeráte tip-top.

Košeľová blúzka

Opäť jeden z odevov, ktorý sa dobre kombinuje, pričom ho ocení dáma, ktorá navštevuje denne kanceláriu, ale aj taká, ktorá má rada denim a najčastejšie ju vidíte v džínsových nohaviciach alebo sukni. Čistá línia, minimalistický strih, pánsky nádych – to všetko umožňuje košeľovým blúzkam fungovať v rozmanitých stylingoch.

France Cannes 2021 Annette Photo Call Čítajte viac Ak ešte skúsiť toto leto šortky, potom takéto! Nosia ich hviezdy, máme 10 tipov

Biker-jacket (Motorkárska bundička)

Opäť jeden z odevov, ktorý sa dá nosiť celý rok. Motorkárske bundičky sú mladistvé, trošku provokatívne, sexy, majú šmrnc a často aj zaujímavý nápad. Okrem klasických kožených vyhotovení môžete siahnuť aj po umelej náhrade, prípadne alternatívach z tuhšieho materiálu ako je žakar, bavlna, zmesové tkaniny. Nebojte sa ani vzorov. Hoci tie sa môžu javiť ako príliš sezónne, pri správnom výbere nájdete kúsok, ktorý sa tiež dá nosiť roky.

Tenisky

Máme ich doma asi všetci, ale zvyčajne sú buď výslovne športové alebo potom až príliš elegantné. Stavte na fúziu týchto dvoch prístupov, pričom ale voľte čo najneutrálnejšiu farebnosť, ktorá sa dobre kombinuje s odevmi. Okrem tónov ako je piesková, béžová či off-white je tu, samozrejme, aj nesmrteľná biela. Pri dámskych teniskách skvelá stávka na niekoľko rokov (akurát ich musíte starostlivo opatrovať).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odev #tipy #sezóna #udržateľnosť

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...