Kozmetika do chladničky: S pár produktmi to funguje zázračne, ktoré to sú?

Zvyknutí sme najmä na to, že v chladničke uchovávame niektoré z liekov alebo sirupov, ktoré sme dostali v lekárni. Ale čo tak kozmetika pri teplote okolo 6 až 8 stupňov Celzia? Je to vari nový trend?

13.08.2021 11:00
Očný krém, žena, kozmetika, pleť Foto:
Napríklad očné krémy z chladničky urobia vášmu očnému okoliu dvojitú službu.
debata

Nie tak celkom, o tom, že niektoré kozmetické produkty si pýtajú nižšie teploty, sa už píše nejaký ten rok. Posledné obdobie pritom odborníci stále viac upozorňujú na to, že by ste mali niektoré krémy alebo kozmetické vychytávky skladovať práve na chladnom mieste.

Potvrdené je, že benefity vám to prinesie napríklad v prípade očného krému. Chladivý efekt ešte znásobí účinky produktu, pričom zintenzívni aj dôležitú funkciu krému – boj s vráskami či opuchmi pod očami (konieckoncov, nie nadarmo radia časopisy prikladať si na opuchnuté oči vychladené plátky uhorky!).

Skvelou voľbou je chladné prostredie aj pre hydratačné emulzie alebo krémy. Navyše, ak trpíte napríklad rosaceou, prekvapí vás, ako chladivý efekt hydratačného séra či krému zapôsobí aj na váš kožný problém. Pozor však na olejový základ produktu. Tomu chlad neprospeje.

logoideonas Čítajte viac Ide o život, vraví jedna aj druhá strana. Čo robiť, ak očkovanie rozdelí rodinu či kamarátov

Nižšia teplota prospeje napríklad aj maskám na tvár (ak nemajú mať napríklad hrejivý efekt). Ideálne je na vyhradenej poličke v chladničke skladovať napríklad balenia jednorázových masiek z celulózy, prípadne masiek pod oči. Chladničku si tiež pýta kozmetika, ktorá má prírodný základ a minimum konzervantov. Na trhu sa nachádzajú aj línie, ktoré svoje portfólio tvoria v pravidelnej frekvencii a s dobou spotreby len pár týždňov až mesiacov – pri nich je celkom jasné, že studené „konzervovanie“ je pre ne ako stvorené.

Menej známe už je, že v chladničke by ste mali napríklad uchovávať aj prípravky so SPF faktorom proti UVA a UVB žiareniu. Odborníci tvrdia, že takto sa predlžuje životnosť produktu. Do chladničky môžete vložiť aj časť svojich čistiacich prípravkov – ale pozor na také, v ktorých sa kombinuje olejová báza s vodou – pri chladnej teplote sa môžu oddeliť a produkt sa znehodnotí. Vo všeobecnosti platí, že ak máte produkt s olejovým základom, do chladu ho radšej nedávajte, pretože riskujete, že olejová báza stuhne a jednotlivé ingrediencie produktu sa oddelia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplota #kozmetika #chladnička #skladovanie

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...