Sladké roky šesťdesiate! Minišaty, ktoré zrodili, môžete nosiť aj dnes: Takto!

Minulé storočie dokázalo takmer každú dekádu priniesť nejaký nový a v tom čase pre spoločnosť často aj veľmi šokujúci kus odevu. Dnes už u nikoho nosenie minišiat šok nespôsobí, ale do histórie sa vrátiť pokojne môžeme. Prostredníctvom estetickej inšpirácie.

06.08.2021 06:00
France Cannes 2021 The Crusade Photo Call Foto: ,
Herečka Laetitia Casta pózuje fotografom na filmovom festivale v Cannes.
debata (1)

V 60-tych rokoch minulého storočia sa dĺžka šiat a sukní skrátila do provokatívnej minidĺžky, čo, samozrejme, vyvolalo nevôľu mnohých. Ženy sa však vo všeobecnosti pre nový trend nadchli a najmä záver tejto dekády patril naplno odhaleným nohám a veľmi signifikantnému looku, ktorému dominovala rovná alebo mierne áčková línia a výraznejšie vzory na pohľad minimalistických šatách.

Letná sezóna a tiež spoločenské akcie v roku 2021 priniesli späť do pozornosti výraznú retro inšpiráciu estetikou šesťdesiatych rokov, v ktorej dominoval spomenutý strih, ale tiež výrazné florálne potlače či napríklad grafické motívy a výšivky. Podobný model šiat len nedávno predviedla herečka Laetitia Casta na filmovom festivale v Cannes a podľa niektorých zástupcov tlače tak pripomenula filmové divy francúzskej kinematografie spred pár desiatok rokov.

zväčšiť Herečka Jessica Chastain na prehliadke kolekcie... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Paris Fashion Dior Herečka Jessica Chastain na prehliadke kolekcie Dior Haute Couture v kreácii Dior.

Francúzska značka Dior sa zaradila k tým módnym domov, ktoré na estetike áčkových minišiat bez rukávov postavili dokonca celú jednu kolekciu. V šatách z nej sa predviedla aj americká herečka Jessica Chastain, ktorú pozval Dior na prehliadku haute couture do Paríža pred pár mesiacmi.

Aj ponuka v obchodoch však hovorí jasnou rečou – „sixties“ a „mini“ sú skrátka v kurze. Pred nami je ešte takmer celý august a dúfajme, že s ním aj teplé počasie. Lepšia príležitosť na sexy model s retro nádychom azda ani nebude. Tak do toho, dámy. A inšpirujte sa v našej galérii.

Krátke vzorované šaty Mango predáva, predávajú...
Krátke vzorované šaty Staud. Predáva...
+6Krátke vzorované šaty s možnosťou prepásania...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #retro #trend #Jessica Chastain #šesťdesiate roky #minišaty #Laetita Casta

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...