Najpopulárnejšia dĺžka sukne? Toto je ona! Hviezdy vás inšpirujú, ako sa nosí

Opakovanie je matka múdrosti, zvykne sa vravieť. A opakovanie trendov je cestou k opakovanému úspechu. V móde sa vracajú mnohé a niektoré vlastne akoby ani neodišli. Čo poviete na midi sukne?

04.08.2021 09:00
1328638539 Foto:
Režisérka Julia Ducournau na prezentácii filmu Titane, oblečená v kombinácii z dielne PRADA.
debata

Áno, reč je o kuse dámskej garderóby, ktorý sa teší už nejaký ten rok skutočnej popularite a s veľkou obľubou sa v ňom objavujú nielen bežné ženy, ale aj hviezdy zo sveta šoubiznisu. Dôkazom boli aj nedávne týždne, keď sa mnoho herečiek či zástupkýň filmového alebo hudobného sveta objavilo pred objektívmi v modeloch na pohľad „ošemetnej“ dĺžky.

Mnoho žien si myslí, že midi dĺžka – siahajúca zhruba 10 až 20 centimetrov pod úroveň kolien – môže byť riskantným krokom v rámci stylingu. Stačí sa však pozrieť na jednotlivé hviezdy v našej galérii a výsledok vás príjemne prekvapí. Midi sukne pristanú dámam štíhlym a vysokým, ale rovnako dokážu lichotiť aj drobnejším a útlym, či naopak plnším dámam.

Herečka Camille Cottin v kombinácii z dielne...
Režisérka Julia Ducournau na prezentácii filmu...
+3Herečka Regina King na akcii Kering Talk v...

Základom v prípade midi sukní je v tomto prípade správny strih. Namiesto klasickej tuby, ktorá by mohla niektorým typom postáv ublížiť, je lepšie siahať po širokých, skladaných, prípadne až kruhových sukniach. Zvýrazňujú driek a opticky predeľujú postavu. V kombinácii s obuvou na podpätku opticky siluetu predĺžia a pridávajú elegantný ráz. Pokojne si ich však môžete obliecť aj so šnurovacími čižmami do polovice lýtok a dodať tak sukni rockerskejší a viac boho-chic nádych.

Okrem minimalistických modelov v jednoliatej farebnosti sa nosia sukne s výšivkami, pestrými vzormi či napríklad logo potlačou. Prípadne sa v prípade večernej garderóby môžete vrhnúť na štruktúrovaný materiál, prípadne výraznejšie zdobenie.

Herečka Florence Pugh vo vyšívanej sukni midi... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Paris Fashion Dior Herečka Florence Pugh vo vyšívanej sukni midi dĺžky na prehliadke značky Christian Dior.

Hitom tohto roka sa popri samotných sukniach stali aj komplety, ktoré tvorí spoločne so sukňou podprsenkový top. Takýto trend presadzuje napríklad značka Dior, ktorá podobne obliekla napríklad herečky Florence Pugh či Geraldina Nakache. Viac inšpirácie nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Dior #trend #Prada #sukňa #celebrity #midi

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...