Nedovoľte, aby leto vašej pokožke pričarovalo roky navyše! Čo zaberie pri jej omladení?

Pokožka potrebuje po horúcich dňoch a zvýšenej dávke žiarenia primerané ošetrenie.

02.08.2021 11:00
kozmetika, make up, žena, zrkadlo, oko, pleť,... Foto:
Leto si pýta špeciálne ošetrenie pokožky.
debata (1)

Letné slnko je príjemné, rovnako, ako plávanie v bazéne. Na druhej strane, práve počas leta je naša pokožka vystavená mnohým vplyvom, ktoré sa môžu podpísať pod jej predčasné starnutie.

Chlórová voda v bazénoch, slnečné žiarenie, ale aj klimatizácia sú faktory, ktoré môžu mať na pleť negatívny dopad. Zmeny na koži podmieňuje časť ultrafialového žiarenia, ktoré podľa vlnovej dĺžky rozdeľujeme na UVB a UVA žiarenie.

čaj, relax, detox, žena Čítajte viac Čo dokáže pravidelné pitie správne zvoleného čaju?

"Spektrum UVB sa podieľa na tvorbe vitamínu D, vplýva na imunitu, pomáha pri hnednutí pokožky, no zároveň spôsobuje jej sčervenanie až spálenie. Vedie k zdrsneniu, neživému vzhľadu pleti, tvorbe pigmentácií a urýchľuje vráskavenie,“ upozorňuje vedúca lekárka MUDr. Janka Holešovská, MBA. z popradskej kliniky Medicor a dopĺňa: "UVA preniká do hlbších vrstiev kože, podkopáva základy a štruktúru kože, pretože rozrušuje a ničí vlákna kolagénu a elastínu. Spôsobuje priamo zhnednutie pokožky, bez výraznejšieho začervenania. Je zodpovedné za predčasné starnutie a tvorbu vrások, stratu odolnosti a pružnosti, tvorbu rozšírených cievok a pigmentácií.“ Oba typy žiarení podľa odborníčky svojím kumulatívnym vplyvom zvyšujú riziko vzniku rakoviny kože.

Pokožka potrebuje po horúcich dňoch a zvýšenej dávke žiarenia primerané ošetrenie. Na laserové zákroky, chemický píling či aplikovanie kyseliny hyalurónovej by sme mali na istý čas zabudnúť. Minimálne do jesene. Vhodná je teraz jedinečná drakuloterapia, inak nazývaná aj plazma terapia. "Ide o metódu, pri ktorej využívame prirodzený regeneračný účinok plazmy. Neexistuje žiadne iné sérum, ktoré by obsahovalo viac prírodných proteínov, rastových faktorov a ktoré by malo lepšie reparačné schopnosti. Výhodou ošetrenia je, že v porovnaní s ostatnými technikami ide o vlastnú krv a nie o cudzorodé látky,“ hovorí Holešovská.

uterák, žena, kúpeľňa Čítajte viac Dôkladné čistenie tváre ráno a večer? Prečo tento rutinný postup kozmetička hviezd neodporúča?

Drakuloterapia sa vo svete medicíny etablovala nielen vďaka svojim pozitívnym účinkom pri regenerácii pokožky a jej omladení. Efektívne pomáha pri odstránení vrások a hojí jazvy, napríklad po akné. Vyhľadávaná je medzi pacientmi, ktorých trápi strie, prípadne rôzne typy dermatóz. Navyše, na miestach, kde sú vlasové cibuľky zachované, dochádza k opätovnému rastu vlasov.

Základom drakuloterapie je jedinečné zloženie vlastnej krvi pacienta. "Ide o zanedbateľný odber, do 16 mililitrov. Následne sa odobratá krv umiestni do špeciálnej centrifúgy, kde sa od krvi oddelia jednotlivé časti. Pre nás sú dôležité krvné doštičky, ktoré obsahuje práve jedna zo zložiek – plazma. Jej súčasťou sú totiž rôzne rastové faktory a proteíny, ktoré regenerujú pokožku. Zároveň podporujú a urýchľujú jej hojenie. Získaná plazma sa bezprostredne aplikuje priamo na miesto, ktoré si zákrok vyžaduje,“ opisuje postup Holešovská.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka #ošetrenie #drakuloterapia

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....