Chanel, Dior či Armani: Kolekcie couture vrátili do Paríža luxus, nehu aj nostalgiu

Už týždeň uplynul od momentu, čo sa v Paríži prezentovali známe módne mená s kolekciami haute couture.

15.07.2021 09:30
debata
Modelky na prehliadke kolekcie Dior Haute...
Modelky na prejliadke kolekcie Dior Haute...
+8Prehliadka kolekcie Dior Haute Couture...

Písali sme už o talianskej spoločnosti Fendi, ktorá svoju šou prezentovala prostredníctvom filmu z Ríma, vráťme sa teraz aj k francúzskym módnym prehliadkam.

V metropole krajiny galského kohúta sa už tradične predstavilo niekoľko renomovaných mien. Výnimočné bolo, že sa opäť vrátili prehliadky aj s divákmi. Hoci usadenými od seba v bezpečných rozostupoch a s rúškami na tvárach, napriek tomu si však po viac ako ročnej pauze mohli módni redaktori či nákupcovia užívať živú atmosféru odevnej prezentácie. A nie hocijakej, ale prezentácie toho najlepšieho, čo ten-ktorý módny ateliér dokáže vytvoriť.

zväčšiť Modelky v kreáciách Chanel Haute Couture z... Foto: SITA/AP, Lewis Joly
Chanel1 Modelky v kreáciách Chanel Haute Couture z kolekcie Jeseň/Zima 2021, ktoré prezentovali v Paríži.

Talian Giorgio Armani už tradične organizoval prehliadku Armani Privé v priestoroch talianskeho veľvyslanectva v Paríži a sústredil sa na populárne strihy, saká s pagodovými náplecníkmi, materiál, ktorý pripomínal tekutú metalízu a nechýbali ani uchvacujúce róby.

Výraznejšia farebnosť sa objavila na prezentácii značky Chanel, kde ateliér Lesage vytvoril pre dizajnérku Virginie Viardovú a kolekciu, ktorú tvorila, dychberúce výšivky – konieckoncov, ako vždy. Tentoraz však boli priam impresionistické a farebnica šiat naozaj pestrá. Záverečný model pre nevestu potom predviedla herečka a modelka Margaret Qualley, dcéra herečky Andie MacDowellovej.

Kolekcia Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2021...
Kolekcia Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2021...
+17Kolekcia Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2021...

Francúzska značka Dior predstavila bezmála osemdesiat modelov, v ktorých sa najprv sústredila na dennú couture, reprezentovanú kabátmi, pelerínami aj vyšívanými šatami. Následne sa modelky začali objavovať v splývavých kreáciách z hodvábu, šifónu, mušelínu či organzy. Zdobené boli šaty vypletanými vzormi, výšivkami z kvetov či čipkovanými prvkami.

Súčasťou prehliadok bola aj šou dizajnérov ako Jean Paul Gaultier či ateliérov Azzaro, značka Schiaparelli prezentovala couture módnym filmom a lookbookom. Práve jej kreáciu však mali možnosť vidieť už naživo o pár dní neskôr návštevníci a novinári festivalu v Cannes. V šatách so zlatými prieduškami sa objavila topmodelka Bella Hadid.

zväčšiť Modelka na prehliadke kolekcie Armani Privé... Foto: SITA/AP, Lewis Joly
Paris Fashion Armani Privé Modelka na prehliadke kolekcie Armani Privé Jeseň/Zima 2021-2022 v Paríži.

Veľké očakávania sprevádzala aj prehliadka ateliéru Balenciaga. Podľa niektorých módnych redaktorov ich naplnila a nadchla, našli sa však aj kritici, ktorým sa vízia kreatívneho šéfa Demnu Gvasaliu nepozdávala.

Nižšie si môžete pozrieť aj video z prehliadky FENDI Haute Couture v Ríme.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Dior #trend #Armani Privé #Chanel #haute couture

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...