Neviete, čo si obliecť do práce v lete? Skráťme to, dámy, tu je našich 11 inšpirácií

Aj vám sa hlavou preháňa otázka, čo si vlastne v horúcom letnom počasí obliecť do kancelárie, aby ste zachovali elegantný výraz, no zároveň sa úplne nevysaunovali pod vrstvami oblečenia? Skúste sa inšpirovať hviezdami z Cannes.

14.07.2021 06:00
France Cannes 2021 Bong Joon Ho Photo Call Foto: ,
Herečka a porotkyňa Melanie Thierry pózuje v kombinácii vesty a širokých nohavíc.
debata (2)

Hneď trojica známych herečiek sa počas uplynulých dní objavila na francúzskom lide v kombináciách, ktoré zaujali na prvý pohľad. Išlo totiž o variáciu na elegantnú kostýmovú módu, no s odľahčeným efektom. Reč je v tomto prípade o skracovaní či využití odevných kúskov, ktoré by ste inak skryli pod sako alebo si ich neobliekli.

Namiesto tradičného saka môžete voliť oblekovú vestu – ponuka značiek, luxusných aj masových prináša v tejto sezóne minimálne niekoľko farebných aj materiálových možností, čo si vybrať. Zaujímavým detailom na osvieženie saka sú jeho skrátené rukávy (ako v prípade Tildy Swintonovej). Spojiť takýto zvrchný odev môžete s klasickými dlhými nohavicami, no často sú v ponuke aj nohavice krátke, po či nad kolená, prípadne aj v obľúbenej kulotovej dĺžke.

zväčšiť Herečka Tilda Swinton v nohavicovom kostýme so... Foto: SITA/AP, Brynn Anderson
France Cannes 2021 The French Dispatch Photo Call Herečka Tilda Swinton v nohavicovom kostýme so sakom so skrátenými rukávmi.

Ešte viac možno v horúcich dňoch oceníte, ak si namiesto saka vezmete ku klasickým bavlneným oblekovým nohaviciam (voľte ľahké materiály!) vestu v rovnakej farbe a z rovnakého materiálu. Takáto kombinácia (ako v prípade Alby Rohrwacherovej aj Melanie Thierrryovej) pôsobí na prvý pohľad veľmi šik a trendovo, v horúcom lete je funkčná a zároveň stále má v sebe punc istej „biznis“ oficiálnosti.

Vybrali sme pre vás z aktuálnej ponuky niekoľko modelov. Nech sa páči, pozrite si ich v našej galérii.

Dámska obleková vesta a nohavice ku nej z...
Obleková vesta a nohavice Zara, predávajú sa za...
+8Dámsky blejzer s krátkymi rukávmi a šortkové...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Cannes #Tilda Swinton #trend #kostým #Vesta #skrátenie #Melanie Thierry

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...