Kam, koľko a ako? Pár trikov ako si pobaliť na dovolenku kozmetickú výbavu

Hoci letné obdobie dovoleniek sa už nezaobíde nejaký ten rok bez miniatúr vašich obľúbených telových a pleťových produktov, v prípade dekoratívnej kozmetiky je to stále priestor, v ktorom treba vylepšovať. Kým sa tak stane, môžete si pomôcť pár trikmi.

04.07.2021 06:00
shutterstock 158939132 Foto:
Zbaliť všetky nástroje a produkty na líčenie na dovolenku? Občas je to celkom fuška.
debata

Ak patríte medzi dámy, ktoré si ani na dovolenke nedokážu predstaviť bežný deň bez klasického líčenia, určite budete mať plnú kozmetickú taštičku produktov, ktoré musíte brať so sebou do kufra. Dá sa tomu však vyhnúť, ak si z vybraných produktov vezmete len to najnutnejšie.

Napríklad tekutý mejkap na obdobie zhruba siedmich dní nemusíte nosiť v plnej sklenenej fľaštičke či tube, ktorá zaberá miesto. Namiesto toho môžete časť líčidla vytlačiť do obalu na kontaktné šošovky. Zhruba toto množstvo vám vystačí určite na týždeň – teda za predpokladu, že k moru či bazénu si mejkap nedávate a používate ho len pred cestou na romantickú večeru či prechádzku v meste.

Jednotlivé nástroje na nanášanie mejkapu dokážu tiež zabrať veľa miesta. Štetce a hubky môžete vložiť do obalu od slnečných okuliarov, vatové tampóny na čistenie pleti zase napríklad do kompaktného púdra či bronzera. Ak ich potrebujete viac a dbáte na čistenie pokožky, skúste to vyriešiť napríklad vlhčenými utierkami, ktoré dokážu odstrániť aj vodeodolný mejkap.

Farbicky Čítajte viac Pripravená na leto! 15 tipov na jednodielne plavky, v ktorých vás neprehliadnu

Čo sa týka líčidiel dekoratívnej kozmetiky, tam sa veľmi nedá čarovať. Buď si vezmete celé balenie, alebo skrátka zostanete bez očného tieňa či rúžu. Niektoré značky však majú v rámci predaja k dispozícii aj miniatúry týchto produktov. Skúste sa pýtať na zmenšenú verziu riasenky či napríklad rúžu. My odporúčame, aby ste stavili na jeden tón a mysleli v širšom kontexte. Okrem farby by mal váš rúž mať aj dostatočné hydratačné a ošetrujúce vlastnosti na pery, ktoré pod slnkom trpia. Myslite na to.

V prípade očných tieňov radíme nasledovné – nechajte ich doma a namiesto nich si vystačte s očnou ceruzkou, ktorá vám oči krásne orámuje a predĺži. Jediné, čo potrebujete, je možno trošku potrénovať na technike, ak náhodou v kreslení očnej linky nie ste úplná profesionálka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #líčenie #mejkap #balenie

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...