Dior vzal pánsku módu do texaskej púšte: Úchvatné kulisy zaplnili farby aj luxusné detaily

Kontrast, ktorý prichádza do súzvuku. Ovplyvnenie dvoch rôznorodých vizuálnych kódov, dvoch estetík a kultúr - v najnovšej pánskej kolekcii značky Dior sa objavilo niekoľko výnimočných prvkov a inšpirácia americkými púšťami aj diorovskými záhradami.

29.06.2021 09:00
debata (3)
zväčšiť Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne... Foto: YANNIS VLAMOS/DIOR
dior2 Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne značky Christian Dior na sezónu Jar/Leto 2022.

Počas minulého týždňa sa značka Dior zaradila do zoznamu tých, ktoré ponúkli módnu prezentáciu pánskej módy v tradičnom formáte módnej prehliadky. Okamžite zaujali už kulisy, v ktorých sa striedala diorovská ruža v nadživotnej veľkosti vedľa kaktusov na púšťach Veľkého kaňonu. Kreatívny dizajnér Kim Jones, ktorý tvorí aj pre taliansky módny dom Fendi, sa v pánskej kolekcii pre parížsky brand nechal ovplyvniť diorovským putom a silným vzťahom s americkým kontinentom (Christian Dior v roku 1947 cestoval do USA predstaviť svoju módu a jedna z jeho prvých zastávok bol Texas) a dokonca na kolekcii spolupracoval s texaským rodákom Travisom Scottom.

Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne...
Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne...
+6Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne...

Vo farebnej palete bola použitá čierna aj hnedá, no zaujali tiež odtiene ružovej, bielej či pistáciovej alebo vypráchnivelej belasej po boku neónových tónov limetkovej zelenej. V rámci vzorov sa objavili variácie na kresbu kaktusu, archívne diorovské ilustrácie, inovované zvieracie vzory, ale napríklad tiež topografia texaského Houstonu (mimochodom, veľmi podobne pracovala značka Fendi, ktorá v potlačiach odevov použila topografiu Ríma). Logo Dior bolo inovované, niekde akoby robené ťahom štetca, inde spracované spôsobom grafiti ilustrácie.

Siluetám vo všeobecnosti dominovali úzke ramená na slim-fitových strihoch kabátov, ktoré sa však spájali s rozširujúcimi sa nohavicami, športovými bundami, voľnými pleteninami a športovými šortkami. Výrazným prvkom bolo namiesto klasického zapínania zavinovanie a šikmé prepínanie sák aj kabátov na boku. Odevy boli zdobené výšivkami v duchu techník haute couture.

zväčšiť Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne... Foto: YANNIS VLAMOS/DIOR
Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne značky Dior na sezónu Jar/Leto 2022. Prehliadka pánskej kolekcie módy z dielne značky Dior na sezónu Jar/Leto 2022.

V rámci doplnkov určite bude žať obrovské úspechy nová podoba tenisiek – ovplyvnených skaterskou kultúrou Ameriky, ale tiež pokrývky hlavy, ktoré boli fúziou francúzskych bob klobúkov a amerických čiapok známych ako „beanies“. V rámci šperkov do oka určite udrelo luxusné náhrdelníky v tvare kaktusu.

Prezentáciu módneho domu, ktorá patrila medzi najsledovanejšie v rámci parížskeho rozvrhu prehliadok, si vychutnalo množstvo celebrít. Niektoré sa zúčastnili na šou osobne, iné absolvovali tento zážitok online, pričom mnohé z nich sa už objavili v kúskoch z najnovšej tvorby dielne Dior. Medzi nimi nepochybne zaujali okrem fešných pánov a ambasádorov (ako Robert Pattinson) aj dámy – medzi nimi napríklad topmodelka Bella Hadid či Kate Moss a jej dcéra Lila Moss.

Herec a ambasádor značky DIOR Robert Pattinson.
Topmodelka Bella Hadid na prehliadke Dior Homme...
+4Herec Kingsley Ben-Adir.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Dior #Paríž #houston #kaktus #ruža #pánska móda #Jar/Leto 2022

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...