Stehná sú nové tehličky, znie heslo leta v mužskej móde! Šortky čo najkratšie, páni!

Amerického herca Mila Ventimigliu, hviezdu dramatického seriálu This is us, v apríli paparazzovia odfotili, ako odchádza z posilňovne v tričku bez rukávov a šortkách tak krátkych, že bolo sotva poznať, že ich má...

28.06.2021 09:00
606634513 Foto:
Herec Milo Ventimiglia odchádza z posilňovne Rise Nation v západnom Hollywoode v kratučkých šortkách.
debata (5)

Športová kreácia z na dva palce (2,5 centimetra) širokých prúžkov tmavej látky odhaľovala svalnaté, vypracovaná stehná, napísali viaceré servery. Táto nevinná fotografia rozpútala lavínu záujmu, túžby a vášňí. Obrázok sa na sociálnych sieťach dočkal desiatok tisíc zdieľaní a sprevádzali ho popisky v štýle: „Táto fotka mi z hlavy vyhnala všetky ostatné myšlienky.“

A to bol len začiatok. Módna značka Gucci uviedla na trh kraťasy, ktoré akoby z oka vypadli futbalovým šortkám, ktoré si obliekol írsky herec Paul Mescal. Spevák a skladateľ Harry Styles nosí džínsové kraťasy, za aké by sa nemusela hanbiť ani Daisy Duke zo slávnych Majstrov hazardu, a pritom ich má výrazne rozstrhnuté tam, kde sa najviac napínajú jeho vypracované stehná. A polovica hráčov americkej NBA, ktorí sú preslávení svojimi dlhými, voľnými šortkami, začala skracovať nohavice, aby ich štvorhlavé svaly stehenné mohli dýchať.

07 FENDI MEN SS 22 Čítajte viac Saká nad pupok, pastely aj Rím v potlačiach - pánska móda prekvapí odvážnymi detailmi

Nový trend sa netýka len celebrít. Na TikToku sú stovky videí pod hashtag #inseam a #5inseam. Väčšinu z nich vložili ženy, ktoré tvrdia, že by nikdy nerandili s dokonalým mužom, ktorý nosí kraťasy s vnútornou časťou nohavice dlhšou ako päť a pol palca, teda 14 centimetrov. A niektoré volia ešte priamočiarejší postup – jedna sa priznala, že svojmu priateľovi tajne skryla všetky kraťasy, aby ich skrátila.

Módni novinári sa jeden pred druhým predháňajú, aby pre tento trend vymysleli vhodné meno. Časopis Vox vyhlásil, že tohtoročné leto bude „zasvätené mužským stehnám“; autor tohto termínu dodal, že zatiaľ čo „v antickom Grécku muži vyplávali kvôli ženám do vojen, Američania nechajú milovať stehná, aby im rozdrvili lebku na prach“.

zväčšiť Herec Paul Mescal na archívnom zábere v jednej... Foto: KP PICS / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
525714452 Herec Paul Mescal na archívnom zábere v jednej z jeho kreácií kratučkých šortiek.

Redaktor rubriky Štýl denníka The Wall Street Journal Jacob Gallagher si myslí, že tohtoročné leto bude v znamení „palcových nohavíc“. A denník The Times lakonicky poznamenal: „Nohy sú nové brušáky.“

Ak sa trendov týka, krátke šortky nie sú ani zďaleka ničím novým. John Travolta a Tom Selleck (a spomeňte si aj na Pavla Haberu!) nosili kratučké, priliehavé kraťasy desiatky rokov pred TikTokovými skracovačmi nohavíc. Ale tieto šortkové lastovičky predstavovali skôr vzdor voči uniformite mužskej módy počas posledných 30 rokov. Preto je úsvit mužských stehien vcelku pozoruhodný, pretože naznačuje možnosť, ktorú si verejnosť dlho nedokázala predstaviť – že by sa totiž muži mohli chcieť obliekať spôsobom, ktorý je nezastierane sexi.

Tento trend ukazovania väčšej plochy kože navyše prichádza v čase, keď sa Británia cíti najviac sexuálne nabudená od čias voľnej lásky v 60. rokoch 20. storočia. Ako inak si vykladať vyhlásenie vlády, že „intímne kontakty medzi priateľmi“ teraz budú povolené?

prada4 Čítajte viac Prada vzala módu k moru, Armani do záhrady: Čo pripravili pre pánov na budúci rok?

Sociálne siete a médiá bublajú pri predstave „žeravého preočkovaného leta“. Po roku, kedy sme sa doma parili v teplákoch pri nekonečných osamelých hodinách práce z domu, môže byť pomyslenie na ľudský kontakt ochromujúce. Avšak podľa dostupných údajov predaj kondómov v prvej štvrtine tohto roka stúpol o dvojciferné číslo v porovnaní s minulým rokom.

Napriek tomu sme ale veľmi vzdialení naivným dňom sexuálnej slobody 60. rokov. Pandémia nezmenila skutočnosť, že keď počujeme o sexualite heterosexuálnych mužov, je to často v súvislosti s nežiaducimi návrhmi. Posledný rok síce dominoval spravodajstvu covid, ale v krátkych obdobiach, keď ustúpil z titulných stránok novín, ho zvyčajne vystriedali príbehy o sexuálnych predátoroch.

Zdá sa byť takmer nemožné hovoriť o lete voľnej lásky, keď muži neustále útočia na ženské slobody. A zdá sa byť morálne neprijateľné hovoriť o tom, že by muži mohli byť sexuálne provokatívni v dobrom slova zmysle. Je vôbec v poriadku, aby sa muži obliekali vyzývavejšie?

„Na to je podľa mňa ťažké odpovedať,“ myslí si autorka stĺpčekov časopisu Vogue Annie Lordová, ktorá sa zaoberá problematikou medziľudských vzťahov a sexu. „Myslím si, že sa muži a ženy snažia v tejto oblasti vyjednať nejaký kompromis, ale je to ťažké.“

A vzrušuje vôbec ženy pohľad na zadnú stranu mužských stehien? Podľa Annie Lordovej na míľových stehnách je niečo, vďaka čomu sú sexy. Ale nejde ani tak o to, že by ženy chceli zízať na mužská stehná, ako o to, čo kratšie šortky predstavujú. „Myslím si, že v tejto chvíli ženy chcú to, čo by sa dalo opísať ako mierna, pokojná mužnosť. Muža, ako je Connell zo seriálu Normálni ľudia – športový a pokojný typ. Je mužný, ale žena sa s ním cíti v bezpečí.“

Odhalené stehná vyžarujú vlastnosti mierneho muža. Sú športové, účelné, atletické, hlboko odhaľujúce, mierne erogenne, rozhodne neohrozujúce. Často sú pokryté jemnými chĺpkami a znamienkami, ktorých odkrytie v sebe má podivnú zraniteľnosť. Odkazuje na prirodzenosť skôr než na prirodzenie.

Samozrejme pomáha mať pekné nohy. Posilňovne už hlási zvýšený záujem mužov o cvičenie zamerané na „nohy, zadok a brucho“, ktoré je zvyčajne skôr doménou žien.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paul Mescal Page (@paul_mescal.page)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ES Insider (@esinsider)

5 debata chyba
Viac na túto tému: #muži #trend #dĺžka #stehná #šortky

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...