Prada vzala módu k moru, Armani do záhrady: Čo pripravili pre pánov na budúci rok?

Prezentácie pánskych kolekcií pokračovali aj v nasledujúcich dňoch. Po premiére digitálnej prehliadky talianskej značky Fendi zvolila rovnaký formát prezentácie aj odevná firma Prada. Dizajnér Giorgio Armani sa však rozhodol pre živú módnu šou.

22.06.2021 08:55
debata
zväčšiť Pánska kolekcia značky Prada na sezónu Jar/Leto... Foto: PRADA
prada1 Pánska kolekcia značky Prada na sezónu Jar/Leto 2022.

V prípade odevného ateliéru Prada sa cesta k digitalizácii módnej prezentácie ukazuje už nejaký ten rok a zdá sa, že s ňou značka neplánuje skončiť ani s ustupujúcou pandémiou. Najnovšiu pánsku kolekciu, ktorá je určená na sezónu Jar/Leto 2022 prezentovali opäť online. Vznikol aj krátky film, ktorý jasne nastavil atmosféru celej šou a modelov, ktoré Miuccia Prada spoločne s Rafom Simonsom, tvorivé duo stojace za značkou, vnímajú ako podobu mužskej módy.

Pánska kolekcia značky Prada na sezónu Jar/Leto...
Pánska kolekcia značky Prada na sezónu Jar/Leto...
+9Z prehliadkového móla rovno na pláž. Tak...

Modeli odštartovali prezentáciu chôdzou v kulisách pripomínajúcich tak trochu labyrint. Priestor, ktorý navrhlo renomované architektonické štúdio, bol však vlastne chodbami, ktoré vedú z interiéru smerom na pláž, do prírody, k moru. Myšlienka úniku z interiérov a opätovného spojenia s prírodou a jej krásami v rámci letného obdobia bola celkom zjavná a pretavila sa aj do jednotlivých kreácií. Medzi nimi sa ocitli pánske plavky, jasne ovplyvnené plážovou módou z úvodu 20. storočia. K nim sa potom pridávali športové prvky v podobe nylonových búnd, športové parky či anoraky, doplnené aj typickými klobúkmi z dielne Prady.

zväčšiť Pánska kolekcia z dielne dizajnéra Giorgia... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
armani1 Pánska kolekcia z dielne dizajnéra Giorgia Armaniho na sezónu Jar/Leto 2022.

V rámci farebnej palety sa objavili výrazné tóny žltej či oranžovej, ktoré sa striedali s pastelovou modrou a ružovou, autorskými potlačami na pánskych krátkych overaloch či tielkach a topoch, ktoré využívali v strihovom riešení aj podobu loga značky – obráteného trojuholníka.Sú­časťou kolekcie boli aj odľahčené pánske saká so zvýraznenými ramenami v hranatejšom voľnom strihu.

Spojenie s prírodou a návrat k nej (a do nej), pravdepodobne podmienené aj poslednými mesiacmi pandémie, ktorá sa šíri najmä v interiéroch, naznačila tiež módna šou dizajnéra Giorgia Armaniho. Módny veterán stavil na typické kľučové prvky svojej pánskej tvorby, kvalitné materiály a precízne spracovanie s dotykom uvoľnenej, no veľmi šik talianskej elegancie.

07 FENDI MEN SS 22 Čítajte viac Saká nad pupok, pastely aj Rím v potlačiach - pánska móda prekvapí odvážnymi detailmi

V rámci farebnej palety sa ku slovu dostala biela, modrá, sýta ružová, neutrálne prírodné tóny ako béžová, piesková, svetlosivá, ale nechýbala ani elegantná a dramatickejšia čierna s navy modrou. Armani pracoval s variáciou na ikatový vzor, ktorý je v jeho tvorbe tiež obľúbený a pravidelne používaný. V rámci odevnej prezentácie, ktorá sa konala pod holým nebom, priniesol aj niekoľko modelov dámskej módy.

Viac si môžete pozrieť v našej galérii, nižšie nájdete aj módny film, ktorý vznikol ku prehliadke pánskej módy z dielne Prada.

Video

Zdroj: PRADA

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #kolekcia #Prada #Giorgio Armani #pánska móda #Jar/Leto 2022

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...