Saká nad pupok, pastely aj Rím v potlačiach - pánska móda prekvapí odvážnymi detailmi

Pánska móda plná farieb, kontrastov, ale aj detailov, ktoré nie sú typicky maskulínne, no posúvajú podobu mužskej garderóby k novým horizontom. Aj taká bola najnovšia kolekcia známej talianskej značky Fendi, ktorú predstavili počas uplynulého víkendu v Ríme.

21.06.2021 14:42
debata (9)
zväčšiť Prehliadka pánskej kolekcie talianskej značky... Foto: FENDI
fendi4 Prehliadka pánskej kolekcie talianskej značky Fendi na sezónu Jar/Leto 2022.

Kolekciu na sezónu Jar/Leto 2022 inšpiroval výhľad do okolia Ríma, ktorý sa ponúka z hlavného sídla firmy – priestorov Palazzo della Civiltà Italiana v talianskej metropole. „Nikdy predtým nebolo dôležitejšie, ako a odkiaľ sa pozeráme na veci," uviedla pre médiá Silvia Venturini Fendi, umelecká riaditeľka značky pre doplnky a pánsku kolekciu. „Náš osobný uhol pohľadu v tejto dobe zmenil naše vnímanie sveta – a môj uhol pohľadu je neodmysliteľne spojený s tým, čo vidím z arkád a zo strechy našej budovy. Farby a pohľady sa neustále menia – jemná farebná paleta rímskeho neba počas dňa je nádherná a zvolila si som ju za ústredný motív tejto kolekcie,“ vysvetlila.

Prehliadka pánskej kolekcie talianskej značky...
Prehliadka pánskej kolekcie talianskej značky...
+7Prehliadka pánskej kolekcie talianskej značky...

Súčasťou pánskej kolekcie bola jemnejšia, často pastelová paleta tónov, ktorá symbolizovala jarnú flóru a tiež premenlivú farbu neba. Objavila sa citrónovo žltá, limetkovo zelená, fialková či pistáciová a ružová, ktoré potom doplnili minerálne odtiene travertínu, kriedy, grafitu a bridlice. Do kolekcie značka premietla bezprostredné okolie rímskej oblasti prítomné na potlačiach, tvaroch a detailoch.

Z mapy Ríma vznikl takzvaná Fendi Land – kartografická kresba znázorňuje mesto, v ktorého strede sa týči Palazzo Fendi a rieka Tiber preteká labyrintom budov a ulíc a kde-tu ju krášlia logá FF nakreslené voľnou rukou. To všetko sa ako spojovací motív objavilo na oblekoch z ľanového hodvábu, na žakárovej džínsovine, háčkovaných tričkách z plyšu a intarzovanej jahňacej kožušine.

zväčšiť Prehliadka pánskej kolekcie talianskej značky... Foto: FENDI
Fendi Menswear, Jar/Leto 2022 Prehliadka pánskej kolekcie talianskej značky Fendi na sezónu Jar/Leto 2022 sa konala v sídle módneho domu Palazzo della Civiltà Italiana a inšpirovala sa práve výhľadmi z tejto budovy. .

Jedným z prekvapivých prvkov kolekcie boli nepochybne na trupe zrezané vlnené saká, ale tiež blejzre či nohavice s vreckami, ktoré tvoria funkčný prvok odevu a sú určené na perá, mobilné telefóny či slúchadlá. Takéto detaily sa potom objavili aj priamo na doplnkoch, pánskych taškách, kabelkách do ruky či ruksakoch, ale aj opaskoch s príveskami. Okrem už spomenutých materiálov v odevnej časti kolekcie bol zastúpený aj kašmír, nylonová organza, klasická bavlna či luxusná norková kožušina.

V spolupráci s firmou Arena vznikli aj plavecké okuliare a čiapky. Celkovo sa doplnky bežného dňa ocitli v pozícii luxusných detailov, prepracovaných do najprecíznejšej podoby. V prípade pánskej obuvi sa objavili napríklad sandále so zapínaním na sponu, ktoré boli vyvinuté z tvarovaných tenisiek FENDI Flow, okrem nich sú súčasťou novej kolekcie aj nazúvacie pletené tenisky so vstrekovanými aplikovanými detailmi v pastelových farbách. Hitom najmä medzi módnymi nadšencami budú nepochybne dvojremenné prútené sandále na plochej platforme s plyšovými detailmi.

zväčšiť Doplnky z najnovšej kolekcie talianskej značky... Foto: FENDI
fendi7 Doplnky z najnovšej kolekcie talianskej značky Fendi, z pánskej kolekcie na sezónu Jar/Leto 2022.

K novej kolekcii, ktorá bola prezentovaná online, vznikol aj film v réžii Nica Vascellariho, ktorý je ódou na rímsku krajinu a vzdáva hold charakteristickým prvkom ranej sci-fi kinematografie. Hudbu k nemu zložil taliansky skladateľ Alessandro Cortini. Viac si môžete pozrieť vo videu.

Video
Zdroj: FENDI

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Rím #móda #trend #kolekcia #Fendi #sako #pastel #pánska móda

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...