60, 70 aj 90 plus! Kvetov sa skrátka báť netreba, Alžbeta II. je najlepší príklad

V dobrej nálade, kondícii, s úsmevom na perách a v žiarivých farbách a vzoroch - uplynulý víkend sa britská panovníčka Alžbeta II. predviedla vo florálnych motívoch.

14.06.2021 11:00
Britain G7 Foto: ,
Britská kráľovná Alžbeta II. na summite G7, oblečená vo výrazných vzorovaných šatách s motívom kvetov.
debata

Hoci britská kráľovná oslávila tento rok 95. narodeniny, určite to neznamená, že by sa vzdávala farieb alebo obľúbených kvetinových motívov. Práve počas uplynulého víkendu to potvrdila hneď niekoľkokrát. Na summite lídrov krajín G7 sa objavila v šatách s výrazným vzorom rozkvitnutých klincov, jej šaty hrali kombináciou sviežej zelenej, krémovej bielej a ružovej s lososovou.

Keď sa potom neskôr objavila na oslave svojich narodenín, ktorá sa každoročne koná o pár mesiacov neskôr, aby sa diala počas lepšieho počasia, vzala si kvetované šaty a na ne si obliekla belasý kabát. Ten zdobila výšivka žltých kvetín v oblasti goliera.

Pohľad na chrbát kráľovnej Alžbety v šatách s...
Aj pri vysadení ruže na počesť princa Philipa v...
+3Pohľad na kráľovú Alžbetu II. v šatách s...

Do tretice sa potom „slabosť“ panovníčky pre romantické a nežné vzory kvetín ukázala pri stretnutí s americkým prezidentom Joeom Bidenom. Kráľovná ho privítala v ružových šatách s motívom tulipánov, ruží a chryzantém, pridala výrazný ružový klobúk, rukavičky a svoju typickú kabelku aj topánky na miernom podpätku.

Hoci sa pred pár týždňami musela Alžbeta II. navždy rozlúčiť so svojím manželom, princom Philipom, ktorý zomrel krátko pred dovŕšením okrúhlej stovky, jej šatník to rozhodne nezasiahlo. Napriek tomu, že niekto by očakával, že bude ako vdova nosiť čiernu, prípadne len tmavé farby, hneď počas prvej oficiálnej akcie po Philipovom pohrebe sa Alžbeta II. ukázala vo farebných vzorovaných šatách.

kate Čítajte viac Kráľovná Alžbeta II. ako hostiteľka, Kate ako najžiarivejšia hviezda po jej boku

Toto jej rozhodnutie však kvitujú mnohí módni odborníci, ale aj odborníci na etiketu. Panovníčka môže navyše pôsobiť ako pozitívny vzor pre mnoho ďalších žien v zrelom veku, ktoré sa často s pribúdajúcimi rokmi vzdávajú výraznejších motívov a prvkov vo svojej garderóbe. Aj v galérii si môžete potvrdiť, že to robiť netreba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #kvety #kráľovná Alžbeta II. #florálne motívy

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...