Čiernobiele šaty neznamenajú nudné leto, naopak! 10 vkusných tipov, aj za pár eur

V letnom období sa zvyčajne odporúča nosiť farby. Konieckoncov, neraz sme vám to pripomenuli už aj my. Ale neznamená to, že sa musíte podobných pravidiel otrocky držať.

14.06.2021 06:00
dakota Foto:
Herečka Dakota Fanning v modeli letných šiat s čiernobielym vzorom.
debata (1)

Niekedy dokáže veľa muziky zahrať aj na pohľad jednoduchá a základná farebnica v kombinácii čiernej a bielej. Ideálne je, ak sú farby vo vyváženom pomere – to znamená, že neprevažuje ani jedna z nich, ale čierna a biela sa spájajú vo vyrovnanom súzvuku.

To sa dá napríklad povedať o klasickom ginghamovom vzore, teda kockovanej potlači, ktorá je najmä v letnom období veľmi obľúbená. Samozrejme, reč môže byť napríklad aj o bodkách, vzore inšpirovanom estetikou art-deco či architekturálnymi líniami a geometriou. Prípadne to môžu byť vzory zvieracie, napríklad obľúbená zebra.

Letné šaty s ginghamovým vzorom H&M, predávajú...
Letné bodkované šaty Cellbes, predávajú sa od...
+9Letné vzorované šaty Lindex, predávajú sa za...

Na hviezdach ako Dakota Johnson či Lupita Nyong'o je presne vidieť, ako ľahko a účinne dokáže výber pôvabných letných šiat v základnom farebnom vyhotovení pracovať. Pomocnú ruku tiež podajú správne zvolené doplnky, napríklad slamený klobúk či kabelka, ktoré navodia až plážovú atmosféru. Prípadne elegantná pokrývka hlavy a lodičky a budete vyzerať akoby ste sa práve vybrali do Ascotu na dostihy.

Vybrali sme pre vás desať modelov šiat, pri ktorých väčšinou nemusíte ani hlboko načrieť do peňaženky. Strihových variant je niekoľko, my odporúčame zvýraznenie drieku, širšiu kruhovú alebo skladanú sukňu a hrubšie (akoby tielkové) ramienka. Budete pôsobiť mladistvo dievčensky.

EW MANGO Čítajte viac Najsexi voľba šiat tohto leta? Namiesto výstrihu stavte na ramienka tenké ako špagety

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #móda #Biela #čierna

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...