K moru, do mesta aj na letnú svadbu! Maxisukňa je maximálne variabilná voľba

Na prvý pohľad sa môže javiť ako veľmi trendový a špecifický kus odevu. Ale maxisukňa vás prekvapí svojou variabilitou.

10.06.2021 06:00
maxisukna Foto:
Herečka Olivia Wilde v kombinácii plisovanej maxisukne a ľanového trička.
debata

Dlhý splývavý a ľahký materiál, zvyčajne lichotivý strih, ktorý prospieva figúre a k tomu možnosť pestrých farebných variant či vzorov – to všetko sú vlastnosti, ktorými disponuje súčasť dámskej garderóby – dámska sukňa v maxi dĺžke. Roky sa objavuje so železnou pravidelnosťou v letnej sezóne. Je to však celkom pochopiteľné.

Strihovo aj atmosféricky zapadá do obdobia teplých slnečných dní či prehriatych večerov, keď sa chcete motať rozpálenými uličkami mesta len v sandálikoch alebo teniskách a vyzerať štýlovo. Maxi sukne majú v sebe tú správnu dovolenkovú či prázdninovú atmosféru. Hodia sa na prechádzku prímorským mestom, fungujú dobre aj v uličkách slovenských miest počas víkendovej prechádzky či na ceste za kávou s kamarátkou.

Vzorovaná maxisukňa Desigual, predáva sa za...
Dlhá čierna sukňa Anna Field, predáva...
+7Maxisukňa Heine, predáva Aboutyou.sk za 49,99...

Ako naznačuje obrázok herečky a režisérky Olivie Wildeovej, zobrazený vyššie, dlhá sukňa môže byť skvelou voľbou aj v prípade večernej garderóby. A dokonca aj v spojení s takým „obyčajným“ kusom odevu ako je bavlnené či ľanové tričko.

Pri výbere maxisukní sa každopádne skúste držať niekoľkých základných pravidiel, aby váš výber priniesol aj efektívny výsledok.

shutterstock 1962631972 Čítajte viac Nudné lodičky? Zabudnite, máme 15 TOP tipov - tieto topánky si všimne každý!

Tu je našich 5 P, teda lepšie povedané 5 rád, ktoré môžu pomôcť:

  1. Definovaný driek, široká sukňa – takýto model funguje na takmer každej postave. Kým kruhová a širšia sukňa skryje drobné nedostatky, zvýraznené driek (napríklad pomocou pásu alebo všitých gumičiek) postavu opticky rozdelí a vytvaruje driek.
  2. Ľahké materiály – siahajte po komfortných materiáloch. Neznamená to však len bavlnu alebo ľan, svoje zvládne napríklad aj jemný tyl, ktorý má zvyčajne umelý základ. Pri viacerých vrstvách tylu však opatrne, na letnú svadbu áno, na letnú dovolenku radšej a denné využitie nie.
  3. Vzory verzus farby – pri maxisukni platí, že fungovať výborne dokážu obe. Ak volíte spojenie s už spomenutým bavlneným či ľanovým tričkom, siahnite po vzoroch – môžu byť kvetinové, prúžkované, zvieracie či abstraktné. Jednoliata farba potom súzni napríklad s tielkom s florálnou potlačou a oversized sakom či denimovou bundou do pása.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #móda #trend #maxisukňa

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...