Štíhle, plnšie, školáčky i manažérky: 12 dôkazov, že overal je letný TOP tip

Má síce aj svoje negatíva, ale pozitívne stránky prevažujú! Ak vybrať štýlový kus odevu na leto, potom to musíte skúsiť s nohavicovým overalom.

09.06.2021 06:00
shutterstock 378555142 Foto:
Herečka Cameron Diaz a jej ležérnejšie pôsobiac overal s výšivkou bodkovaného vzoru zlatou niťou na čiernom podklade.
debata (1)

Áno, súčasť dámskej garderóby už dlhé roky púta pozornosť. Nielen samotných žien, ale v prípade hviezdnych nositeliek aj zástupcov médií a fotografov. Niet sa však ale čo diviť. Pretože práve nohavicový overal môže zastúpiť tradičnejšiu voľbu šiat či spojenia topu a sukne, je alternatívou aj ku klasickejším nohavicovým či odvážnejším šortkovým kostýmom.

V prípade overalu platí, že fantázii sa medze nekladú. A vlastne ani strihovým variáciám. Kým štíhlejšie dámy môžu voliť modely doslova na telo, v ponuke sú aj voľnejšie strihy, splývavé materiály či napríklad model so širokými nohavicami a riasením na rukávoch. Také ocenia napríklad dámy s plnšími tvarmi od pása nadol.

Modelka Emanuela De Paula a jej jednoduchý, no...
Španielska herečka Esther Acebo v letnej...
+9Herečka AnnaLynne McCord na podujatí Race to...

Väčšina štylistov sa však zhodne na tom, že pri rôznych typoch postáv platí zhodne, že je dobré zvýrazniť driek. Tak sa postava opticky predelí, vyzerá pôvabnejšie a ženskejšie. Na nohavicových overaloch sa o to môže postarať zavinovací detail, všitý opasok, ale pokojne ich môžete doplniť aj externým opaskom či napríklad trblietavou retiazkou alebo koženou šnúrkou.

V zásade existuje niekoľko podôb nohavicového overalu, ktoré oslovujú rozmanité ženské publikum. Samotný kus odevu vychádza historicky z pracovnej kombinézy a práve variácia na podobný kus odevu (napríklad aj s použitím zipsov, kovových cvokov, denimového materiálu či napríklad typickej uniformnej farebnosti) oslovuje mladšie ročníky. Pre dámy, ktoré využívajú overal ako pracovný odev, funguje najviac elegantná verzia, s rovnými či širšími nohavicami až po zem, prípadne siahajúcimi do polovice lýtok. Overal môže mať dlhé rukávy alebo tielkové riešenie v hornej časti.

zväčšiť Modelka Emanuela De Paula a jej jednoduchý, no... Foto: SHUTTERSTOCK
emanueladepaula Modelka Emanuela De Paula a jej jednoduchý, no efektný letný overal bez ramienok.

A, samozrejme, vyberať si môžete aj zo sexi a večerných modelov. Zvyčajne disponujú výraznejším výstrihom, či už na prednej časti alebo na chrbáte. Nebojte sa ich prizdobiť výraznejšími šperkmi alebo si pomôžte s „hollywoodskym“ lookom – teda výraznými vlnami vo vlasoch a bezchybným líčením. V našej galérii nájdete 12 podôb, ako nohavicové overaly nosia známe ženy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Sandra Bullock #trend #oblečte sa podľa #nohavicový overal

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...