Pozor, sú nebezpečné! Tento olej na opaľovanie a výrobok na bielenie zubov môžete mať doma

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktoré do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásili kontrolné orgány v Dánsku, Írsku a v Českej republike.

07.06.2021 16:24
debata

Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike. Upozornenie sa týka výrobku na bielenie zubov s názvom Teeth Whitening Kit from HiSMILE Teeth Whitening K značky HiSMILE s pôvodom v Austrálii.

„Vo výrobku určenom na bielenie zubov bola stanovená látka – sodium hypochloride (0,036 percenta). Táto zložka sa neuvádza v zozname zložiek na obale výrobku. Prítomnosť látky vo vyššie uvedenej koncentrácii môže spôsobiť podráždenie ústnej sliznice,“ vysvetlil úrad. Výrobok sa predáva v bielej škatuľke.

Vyhnúť sa treba aj používaniu opaľovacieho oleja značky Alta Herba vyrobenom v Českej republike. Predáva sa v modrej plastovej nádobe s bielym odklápacím viečkom. Na zadnej strane etikety sa uvádza: Vysoký ochranný faktor, vodeodolný.

„Skúškou na stanovenie slnečného ochranného faktora (SPF) bolo zistené, že výrobok neposkytuje deklarovanú ochranu,“ priblížil úrad. ÚVZ SR varuje aj pred súpravou na maľovanie tváre od spoločnosti Natural Earth Paint. Set je zabalený v zeleno-béžovej škatuľke. Súprava obsahuje šesť nádobiek s prírodnou farbou na tvár a aplikátory na mejkap. Výrobok predstavuje mikrobiologické riziko, v niektorých farbách zistili prítomnosť aeróbnych mezofilných baktérií.

debata chyba
Viac na túto tému: #výrobky #nebezpečná kozmetika

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...