Bizarné, štýlové či odvážne? Britky vedia ako zaujať, inšpiruje vás Nicola či Billie?

Hollywood má radšej svoje bezpečné módne voľby, ale keď príde na Veľkú Britániu, zdá sa, že odvaha tamojším celebritám nechýba. Potvrdili to aj na nedeľňajšom vyhlásení cien BAFTA v rámci televíznej tvorby.

07.06.2021 10:57
debata (1)
zväčšiť Zľava: Golda Rosheuvel, Billie Piper a Nicola... Foto: SITA/AP
Zľava: Golda Rosheuvel, Billie Piper a Nicola Coughlan. Zľava: Golda Rosheuvel, Billie Piper a Nicola Coughlan.

Červený koberec sa zaplnil dámami v rozmanitých odevných kreáciách, ktorým nechýbal nápad, uhrančivý či výrazný detail alebo nie celkom typický strih a silueta. Najmä o Londýne, metropole Veľkej Británie sa zvykne hovoriť ako o mieste, v ktorom je originalita a módna odvaha prítomná na každom rohu. Domáci sa nepozerajú na to, čo na nich povedia ostatní a s módou sa milujú hrať. Niektoré herečky na cenách BAFTA sa obliekli práve v tomto duchu.

Napríklad Golda Rosheuvel, z hitu Bridgerton, zaujala na prvý pohľad šatami atypického strihu od Simona Rocha, pod ktoré si obliekla bielu košeľovú blúzku a doplnila ich výraznými lakovanými topánkami so štrasovo-perlovou dekoráciou.

Herečka Zawe Ashton a jej neprehliadnuteľné šaty.
Herečka Helena Bonham-Carter prišla v...
+13Herečka Jessica Plummer pózuje fotografom na...

Neprehliadnuteľný bol aj model herečky Billie Piperovej, ktorú si slovenskí diváci môžu pamätať napríklad zo série Penny Dreadful. Model z dielne značky Moschino síce staval na minidĺžke, no architekturálna mašľa a výrazný balónový rukáv celkovo menili proporciu telu a siluetu. Nešlo o niečo, čo by si zvládla obliecť každá žena, no rozhodne táto voľba nezostala bez povšimnutia.

Do tretice spomedzi pozvaných dám zaujala aj herečka Nicola Coughlan, ktorej na mieru zhotovili šaty v ateliéri Valentino Haute Couture. Oranžovo-červená výrazná farba a k tomu pevná zvonová sukňa a naberané tuhé rukávy – niečo, čo by si normálne obliekla vysoká štíhla modelka, dostávalo v prípade drobnejšej a plnšej nositeľky celkom nový charakter. Coughlan ukázala, že plnšie krivky nie sú rozhodne prekážkou na módnu odvahu. A tá nechýbala ani jej líčeniu, výrazným modrým tieňom na alabstrovo svetlej pokožke.

O tom, či sa vám jednotlivé módne voľby páčia alebo nie, sa rozhodnete, samozrejme, sami. V tomto prípade si však dovolíme poukázať na to, že britské herečky môžu ísť vzorom v spomenutej štýlovej odvahe. Pretože nie je vždy najsprávnejšie kráčať vychodenými cestičkami. A možno práve časy po „skončení pandémie“ sú príležitosťou na to, aby ste dali odvahe a experimentom priechod aj vy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #experiment #BAFTA #Billie Piper #Nicola Coughlan #Golda Rosheuvel

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...