Ak letné šaty, potom s dĺžkou midi: 9 hviezd dokáže, že fungujú v 40-ke aj 60-ke!

S príchodom leta už nejedna z vás siahla do šatníka po modeli šiat. Určite máte pár kúskov odložených na tie najteplejšie dni. My vám poradíme, s akými modelmi to vyhráte na plnej čiare.

03.06.2021 06:00
ornella Foto:
Talianska herečka Ornella Muti na zábere z festivalu Giffoni v šatách s midi dĺžkou a zvýrazneným driekom.
debata

V hre sú ľahšie materiály ako hodváb, šifón, jemná čipka a madeira. Staviť by ste mali na pestré vzory (či už kvetinové, bodky, prúžky alebo abstraktné), prípadne na žiarivé a svieže farby, medzi ktoré sa radí žltá, oranžová, lososová alebo odtiene fuksiovej a neónovej ružovej. Čo sa strihov týka, niektoré dámy uprednostňujú tunikové modely a voľnejšie strihy. Radíme však vyskúšať klasickú siluetu 50-tych rokov so zvýrazneným driekom – či už pomocou pridaného opaska alebo zavinovania, ktoré je zvyčajne súčasťou modelov.

Azda tá najdôležitejšia vec, na ktorú sme chceli poukázať, je však dĺžka letných šiat, ktorými na sto percent zabodujete. Reč je o midi – teda dĺžke, ktorá siaha niekoľko centimetrov pod kolená (zhruba do polovice lýtok). Áno, práve takéto šaty nosia aj slávne hviezdy a na príkladoch, ktoré nájdete v našej galérii, je jasne vidieť, že ide priam o univerzálny trend a trik naprieč generáciami.

Herečka Serena Autieri v letných šatách z...
Talianska herečka Ornella Muti na zábere z...
+6Talianska herečka Vittoria Pucini v...

Či už máte dvadsať plus ako herečka Natalia Dyer, štyridsať plus ako očarujúca plavovláska Virginie Efira alebo dokonca nad šesťdesiat ako talianska diva Ornella Muti – strih midi funguje v každom veku a dokonca opticky vylepší figúru a zakryje drobné nedostatky či nejaký ten centimeter v bokoch či drieku navyše, s ktorým nie ste spokojná.

shutterstock 1962631972 Čítajte viac Nudné lodičky? Zabudnite, máme 15 TOP tipov - tieto topánky si všimne každý!

Dôležitá rada pri voľbe midi šiat znie: vyberte si správnu obuv. Asi tušíte, že v tomto prípade bude reč o podpätkoch. Popri klasickej lodičke (obutej na holú nohu) sú ešte ideálnejšie sandále na podpätku. Prečo? Takto zvolené topánky totiž odhalia kožu a opticky postavu predĺžia, vybalansujú dĺžku šiat v celkovom pomere. Nezabudnite na pedikúru, nech sú odhalené nohy pôvabné a vyrazte do ulíc!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #krása #šaty #trend #Ornella Muti #Nicky Hilton #midi

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...