Šortky vám nesmú chýbať v letnej výbave: Aké sú v kurze a ako ich nosiť? Čítajte!

Meteorológovia sľúbili príchod teplejšieho počasia. Ale aj keby ste si naň ešte museli pár týždňov počkať, leto bude neúprosné. A v takom prípade sú jednou z odevných variánt aj šortky.

01.06.2021 06:00
reserved-210427 Reserved D2 0611 Foto:
Denimové šortky patria medzi ten najtradičnejší typ krátkych nohavíc, aké nosia dámy. Model na snímke Reserved.
debata

Dámske šortky sa dlhý čas vnímali ako výrazne ležérny kus odevu, zvyčajne vhodný na voľný čas. To sa zmenilo pred pár rokmi, keď dizajnéri začali experimentovať so strihmi krátkych nohavíc (dĺžka šortiek sa môže líšiť, no nesiahajú ďalej ako po kolená) a s pomocou štylistov z nich urobili skutočný módny trend.

Pri šortkách na leto 2021 platí, že určite nešliapnete vedľa, ak si vyberiete denimové šortky, prípadne bermudové širšie šortky z jemnejších, splývavých materiálov. Čo je však absolútnym hitom, sú cyklistické šortky, alebo ak chcete elastické krátke nohavice. Ak si pod nimi predstavíte klasický zmesový materiál úplne na telo, nie ste ďaleko od pravdy. Ale…

Modré šortky s lesklým dezénom Reserved,...
Olivové šortky s vysokým pásom F&F, predávajú...
+7Hrubšie elastické šortky COS, predávajú sa za...

…cyklistické šortky môžu byť aj z hrubších materiálov, pôsobiť elegantne. Nejde len o modely s typickým leskom umelých vlákien, napríklad mimoriadne populárne sú matné čierne cyklistické šortky – napríklad aj s manžetou na ohnutie.

Ženy sa často pýtajú, ako podobný kus garderóby kombinovať, aby výsledok fungoval bez menších problémov. Pri cyklistických šortkách je to predovšetkým o proporcii. Kým vaše stehná sú obtiahnuté v elastickej látke, zvyšku je lepšie dodať objem. Napríklad s pomocou oversized košele s predĺženou chrbátovou časťou či napríklad pomocou splývavého blejzru. Siluetu opticky vylepší použitie topánok na podpätku.

liujo19990 Čítajte viac Midi, maxi, ale najmä na gombíky! 10 šiat, v ktorých ovládnete (otáľajúce) leto

Pri denimových krátkych nohaviciach môžete voliť ležérnejší a športovejší look s klasickým topom, teniskami či balerínami. Ale opäť je možné s pomocou vhodne zvolených častí odevu vytvoriť veľmi elegantný a sexy look. Jedna rada, radšej sa vyhnite roztrhaným džínsom. Pri denime tejto sezóny sa pozornosť sústreďuje na kvalitu, precízny strih a udržateľnosť!

Šortky tiež skvelo vyzerajú s ľahkými blúzkami zo saténovej či hodvábnej zmesi. Nosia sa dekoratívne detaily ako sú viazačky či našuchorené rukávy. Špeciálnu kapitolu tvoria šortky s vyšším pásom, ktoré ocenia dámy, ktoré nemajú celkom definovaný driek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #oblečte sa podľa #šortky #leto 2021

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...