Neobyčajne obyčajná Kate! Šaty za pár eur, recyklovaná móda - tak inšpiruje bežné ženy

Vo štvrtok sa skončila oficiálna návšteva britského princa Williama a jeho manželky Kate v Škótsku. Zaobišla sa bez pompéznych spoločenských akcií, no v prípade vojvodkyne Catherine opäť znamenala posilnenie statusu inšpiratívnej dámy.

31.05.2021 06:00
Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge počas tenisového zápasu v Craiglockhart Tennis Centre v Edinburghu počas posledného dňa oficiálnej návštevy Škótska.
debata (2)

Trojnásobná mama, ktorá patrí medzi najobľúbenejších členov britskej kráľovskej rodiny, tentoraz nechala v skrini pompézne modely slávnych dizajnérov či luxusné kabáty a klobúky od britských módnych tvorcov, v ktorých ju vídať v Londýne. Možno aj pre následky pandémie a fakt, že posledné mesiace sa život mnohých ľudí obrátil naruby, sa snažila pôsobiť normálnejšie, decentnejšie a „ľudskejšie“.

Niet pochýb, že s podobou prezentácie a výberom garderóby niekto Kate radí a tentoraz urobil naozaj dobre, keď vyzdvihol stránku „dievčaťa (ženy) aj do koča aj do voza“, ktorá je v prípade Catherine Middletonovej uveriteľná aj preto, že nepochádza z urodzenej rodiny.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge a jej manžel, princ...
Princ William a vojvodkyňa Kate na oficiálnom...
+4Vojvodkyňa Kate z Cambridge na pláži v meste...

Vojvodkyňa sa po boku svojho muža Williama predviedla so srdečnými úsmevmi, ležérne rozviatymi vlasmi a veľmi jemnou úpravou. V rámci odevov volila športovejšiu garderóbu v podobe nohavíc, dvojradových blejzrov či jemných vlnených svetríkov s decentným vzorom alebo farebným detailom. Efektné bolo tiež použitie značiek z mass-marketu, keď si obliekla na seba napríklad sukňu za pár desiatok eur a sako za stovku.

Pravdepodobne najdrahším kúskom garderóby celej oficiálnej cesty bol trenčkotový kabát s typickým tartanovým vzorom z dielne domácej značky Holland Cooper, ktorá využíva len materiály z Veľkej Británie a šije svoje odevy tiež na ostrovoch – išlo o model za 849 libier. Kate si trenčkot vzala na stredajšiu premiéru filmu Cruella, kam dorazili s manželom na masívnom Land Roveri.

Britain Royals Čítajte viac William a Kate na mieste, kde sa rozhorela ich láska! Pozrite sa, jašili sa ako deti

Počas štyroch dní jej prítomnosti v Škótsku si módni odborníci všimli tiež napríklad, že Kate opäť zrecyklovala niekoľko starších odevov zo svojho šatníka alebo napríklad predviedla tenisky od výrobcu, ktorý dbá na udržateľnú výrobu a pracuje s recyklovanými materiálmi.

Hoci ani jeden z jej outfitov nepôsobil ako niečo ohurujúce a dychberúce, v tomto prípade naozaj platilo, že menej je viac. Lebo výsledkom bolo, že pôsobila ako normálna krásna žena, manželka a matka, ktorá si je už istá sama sebou a nepotrebuje presviedčať luxusnými kúskami. Takto inšpirovať ďalšie je určite jednoduchšie než keď je ovešaná šperkmi a v róbach na mieru.

Škótsky výlet bol teda nepochybným triumfom neobyčajnej obyčajnosti. V našej galérii sa môžete inšpirovať aj vy, dámy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #ekonomická nálada #Škótsko #inšpirácia #šatník

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...