Problém s krátkymi nohami? Vyriešený

Dlhé až po zem. Atraktivitu žien merajú niektorí módni experti aj podľa toho koľko centimetrov majú ich dolné končatiny. V prípade, že máte skôr opačný problém, vyskúšajte zopár šikovných trikov na vytvorenie ilúzie dlhých nôh.

23.05.2021 10:00
nohy, žily, dovolenka, mólo Foto:
Štíhlosť a zopár centimetrov nohám pridá aj krém s opaľovacím efektom.
debata

Ako na to?

Ak túžite po predĺžení spodnej polovice tela, skúste malý optický „podvod“ so sukňou či nohavicami. Tieto kúsky oblečenia, pokiaľ majú vysoký pás, vytvárajú dojem, že nohy sú omnoho dlhšie než horná časť tela. Kľúčom úspechu je nosenie spomínaných vecí tesne nad líniou pásu. Podobne, úspech v danom smere môže priniesť aj správny výber obuvi.

Pomôže farba

Pokiaľ nosíte krátke sukne, prípadne šaty alebo šortky, vyberajte si obuv vo farbe, ktorá je podobná odtieňu pokožky dolných končatín. Čiara, ktorá je medzi chodidlami a nohami sa neprerušuje, čo prispieva k optickej ilúzií dlhých nôh. Lepší efekt dosiahnete, ak farba kože nôh ladí s podpätkami. Tento trik sa používa aj v prípade nohavíc. Ak ladia s topánkami, nohy majú zrazu omnoho inú dĺžku. Opačný efekt však môžu mať nohavice tesne nad kolenom alebo lýtkami, ktoré nohy výrazne skrátia.

stradi2995 Čítajte aj 10 šiat, ktoré privolajú leto! Nosia sa trendové rukávy aj nežné teplé farby

Chytanie bronzu nemusí byť na škodu

Svetlé a bledé nohy pôsobia na prvý pohľad hrubším dojmom a naoko strácajú na dĺžke. Naopak, opálené dolné končatiny vyzerajú o čosi dlhšie. Štíhlosť a zopár centimetrov nohám pridá aj krém s opaľovacím efektom. Podobne to funguje aj pri zoštíhľovaní tváre. Úzke línie lícnych kostí dosiahnete dobre mierenými líčidlami. Rovnako môžete postupovať so samoopaľovacím krémom pri optickom predĺžení nôh. Športovci väčšinou tento problém nemajú, pretože ich dolné končatiny pôsobia o čosi dlhšie vďaka definícii a vyrysovaniu svalov. Ak nanesiete viac spomínaného krému nad hornú časť kolien a do stredu nôh, vzniká dojem vyššej postavy.

V jednoduchosti je krása aj centimetre

Pri výbere nohavíc, ale aj sukní skôr pomôže oblečenie s čistým a jednoduchým dizajnom. Viac vzorov, farieb a iných „rušivých“ prvkov vytvára dojem veľkého priestoru. Podobne pôsobia aj nohavice s veľkým množstvom vreciek, rôzne vzory a mnoho zipsov. Nohy tak vyzerajú nielen kratšie, ale aj hrubšie. Dolné končatiny získajú opticky na dĺžke nosením jednofarebného oblečenia. Ak je farba hornej časti oblečenia podobná tej spodnej, môže to vytvoriť pocit predĺženej postavy. Žiarivé, výrazné farby sa používajú skôr na vrchnú časť tela. Dolnej pristanú jednoduché, pastelové farby, ktoré zbytočne neupútavajú pozornosť a opticky neskracujú nohy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opálenie #telové farby #samoopaľovací prípravok #dlhé nohy #farba pleti #krátke nohy #módne tipy #vysoká postava

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...