Či mala 35 alebo 70, bola módnou ikonou! Cher oslavuje, tu je 10 dôkazov jej štýlu

Málokto by tipoval, že už dávno prekročila sedemdesiatku, vlastne vo štvrok 20. mája oslavuje poljubileum. Speváčka Cher je však pre mnohých nestarnúca ikona. A dodnes je inšpiráciou pre mnohé svoje nasledovníčky v hudobnej brandži.

20.05.2021 11:00
cher2010 Foto:
Speváčka Cher na zábere z roku 2010 v jednom zo svojich elegantných večerných lookov.
debata

Dáma pôvodným menom Cherilyn Sarkisianová má v žilách krv po arménskom otcovi a francúzsko-indiánskej matke, čo sa nepochybne prejavilo na jej vzhľade už od útleho veku. V začiatkoch svojej kariéry mala výraznejší nos, ktorý si nechala viackrát chirurgicky upraviť. Jej vzhľad celkovo prechádzal mnohými premenami a boj so starnutím je podľa viacerých odborníkov v jej prípade naozaj neúprosný. Cher si nechala upraviť poprsie, tvár, zuby a údajne aj brucho či stehná.

Speváčka Cher na zábere z roku 2010 so synom...
Speváčka Cher na zábere z roku 2018 počas...
+7Cher a jeden z jej kultových lookov na...

Nech je už pravda akákoľvek, jedno sa jej nedá uprieť – aj pred bezmála jedenástimi rokmi, keď sa objavila na premiére filmu Burleska, fascinovala nádhernými štíhlymi nohami v sieťovaných pančuchách.

Módny štýl speváčky, ktorej kariéru odštartovalo spojenie s niekdajším manželom Sonnym Bonom, sprvu formovali najmä odvážne, sexy a pestré kreácie dizajnéra Boba Mackieho. Pravidelne bola magnetom spoločenských podujatí a jedna z Mackieho kreácií, priehľadné trblietavé šaty, v ktorých si v roku 1988 prevzala sošku Oscara, patrí dodnes do fondu svetového dedičstva módy.

Cher a jeden z jej kultových lookov na... Foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia
521168901 Cher a jeden z jej kultových lookov na vyhlásení cien Americkej filmovej akadémie v roku 1974.

Mimochodom od Boba Mackieho pochádzal aj model žltého topu a ľahučkej rozviatej sukne, ktorý lemovali štrasové a krištálové výšivky a v ktorom sa objavila na cenách akadémie v roku 1974. Podľa viacerých odborníkov bol práve tento look jasnou inšpiráciou pre tohtoročný oscarový odev herečky a speváčky Zendaye – žltú róbu z dielne Valentino Haute Couture.

Cher sa počas kariéry preslávila nielen odhaľujúcimi šatami a priam kabaretnými modelmi na vystúpeniach, ale aj červených kobercoch – slávne sú aj jej pokrývky hlavy. A reč nie je o klobúkoch, ale parochniach. S nimi dnes 75-ročná diva pracovala takmer od začiatku svojej kariéry. Existuje aj pár fotografií, na ktorých speváčku vidieť s jej vlastnými vlasmi – tie nosila krátke, aby sa jednoduchšie upevňovali parochne od výmyslu sveta.

cher2018 Čítajte viac Primladá, aby bola stará. Cher oslavuje 75 rokov

V našej galérii nájdete 10 dôkazov, že Cher je skutočnou priekopníčkou popovej estetiky a vzhľadu súčasných hviezd, ktoré sa odhaľujú pred kamerami. Ona to robila dávno pred nimi, pričom odvážne modely nosila so šarmom, eleganciou a takou nenútenosťou, že sa nikdy ani nepozastavil nad tým, či jej vidieť kože priveľa alebo menej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Cher #módna inšpirácia #parochňa #ikona #Bob Mackie

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...