10 šiat vo farbe tohto leta a všetky za menej ako 30 eur: Už viete, čo si oblečiete?!

Nosila sa už minulý aj predminulý rok a najbližšie leto bude vraj úplne v jej znamení. Oranžová farba na šatách je hitom a my máme pre vás tipy, ktoré za to stoja.

19.05.2021 06:00
next41 Foto:
S oranžovou farbou v šatníku je leto veselšie. Model na snímke z kolekcie Emma Willis pre NEXT.
debata

Niektoré dámy sú v prípade oranžového odtieňa opatrné, zdá sa im, že táto farba nefunguje v rámci garderóby práve jednoducho. Opak je však pravdou – nájsť údernejší a pritom veľmi príťažlivý odtieň vo farebnej palete dokážete len s ťažkosťami.

Aj štylisti radia, že s oranžovou je dobré pracovať akoby to bola farba neutrálna. To, samozrejme, platí, ak ju kombinujete s inými kusmi odevu. V prípade topu či sukne funguje skvelo spojenie s čiernou alebo sivou. Výborne vyzerá oranžová v spojení s denimom, svetlejším, ale aj tmavým vo farbe indiga.

Ak ide o oranžovú na šatách, ktoré budú v lete tvoriť základ garderóby, zvyčajne doplnenej len obuvou a doplnkom v podobe kabelky či plážovej tašky, potom by ste mali vedieť, že viac fungujú ľahké a prírodné materiály. Klasická bavlna, ľanová zmes, ale aj variácia na satén. Ak nechcete do modelu oranžových šiat investovať priveľa, môžete to skúsiť aj s elastickými zmesovými materiálmi. Tie vyzerajú skvelo najmä na opálenej pokožke.

Oranžové šaty s prestrihom Bershka, za 29,99...
Oranžové elegantné šaty Esprit, predávajú sa...
+7Oranžové šaty z ľanovej zmesi H&M, predávajú sa...

Pri výbere doplnkov sa skúste strániť príliš dominantných a tvrdých tónov čiernej. S oranžovou budú skvelo vyzerať pieskové a neutrálne farby na sandálikoch, obuvi na klinovom podpätku (so známym slameným lemovaním) či napríklad odtiene pastelov. Pokojne to môžete skúsiť kontraste s pepermintovou alebo púdrovou a žuvačkovou ružovou.

No a na záver máme pre vás, samozrejme, aj tipy. Tentoraz sme sa zamerali na modely, ktoré nezruinujú vašu peňaženku. Predsa len, ide o trend a pri trendoch sa neoplatí investovať príliš veľa. Z našich 9 tipov si teda môžete vybrať, pričom všetky sa predávajú pod hranicou 30 eur.

mango4999 Čítajte viac Denimová bunda si žiada nápad! 9 tipov, ktoré nadchnú tínedžerku aj štýlovú mamu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #trend #lacná móda #farba #oranžová

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...