Vojvodkyňa Kate či Čaputová, odtieň šarlátovej vládne ich šatám! A tu je 9 tipov

Nebude to asi celkom náhoda, že za pár posledných dní sa v nej objavilo niekoľko známych žien. Odtieň šarlátovej červenej fascinuje vojvodkyňu Kate, ale nosí ho aj slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

11.05.2021 06:00
pjimage Foto: ,
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a dánsky korunný princ Frederik pózujú počas stretnutia v Paláci Frederika VIII. v Kodani 10. mája 2021. Šaty šarlátovej farby zhotovil pre prezidentku Boris Hanečka.
debata (1)

Kým členka britskej kráľovskej rodiny sa na verejnosti pred pár dňami objavila v trendovom a elegantnom kabáte značky Eponine, slovenská hlava štátu si zvolila model výrazných červených šiat od Borisa Hanečku na oficiálnu návštevu Dánska. Obe dámy ukázali, že popularita tohto farebného tónu je naozaj výrazná.

Azda najbližšie má farba k odtieňu takzvanej ohnivej šarlátovej (flame red), ktorú má vo svojom portfóliu aj firma Pantone, špecialista na farby v trendoch v dizajne. Už v roku 2020 sa s týmto žiarivým a sýtym tónom s oranžovým podfarbením roztrhlo priam vrece v dámskej móde. Keďže sa však väčšina roka 2020 odohrávala pod rúškom pandémie, mnoho príležitostí na nosenie pôvabných šiat nebolo. Dámy si to môžu užiť teraz.

Odtieň ohnivej šarlátovej (Flame Red) od...
Puzdrové šaty Hugo Boss, predávajú sa za 329 eur.
+7Šaty Trendyol. Za 29,99 eura predáva Aboutyou.sk.

V prípade slovenskej prezidentky platí, že stavila na elegantný a zároveň decentný puzdrový strih a objem prenesený do ramien, aby šaty pôsobili opticky vyváženejšie. U vojvodkyne Kate ide zase o kabátovú siluetu s jemným áčkovým rozšírením, ktorý mimoriadne svedčí vysokým a štíhlym dámam.

V aktuálnej ponuke značiek sme pre vás našli kúsky za pár desiatok, ale aj za niekoľko stoviek eur. Možno medzi nimi nájdete práve svoju inšpiráciu na „šarlátový“ máj.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #červená #trend #farba #Zuzana Čaputová #šarlátová

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....