Hladké oholenie pokazia zarastajúce chĺpky. Ako sa im dá predísť?

S teplejším počasím stúpa snaha väčšiny žien o dokonale oholené nohy. K nim sa často pri depilácii pridáva aj oblasť podpazušia, v niektorých prípadoch predlaktia a, samozrejme, okolie intímnych partií.

30.04.2021 13:00
holenie nôh - depilácia Foto:
Holenie nôh či intímnych partií sprevádza občas nepríjemný výsledok - jeden či dva zarastené chĺpky.
debata

Azda každá dáma (alebo pán), ktorý už vyskúšali na svojom tele holenie chĺpkov, však zažila problém so zapáleným vlasovým ložiskom, ktoré spôsobuje zarasteným chĺpkom. Nie sú príjemné, na dotyk často bolia, svrbia a tiež vábne nevyzerajú, pretože uprostred hladkej pokožky sú často výrazným červeným miestom s evidentným zápalom.

Ak sa im chcete vyhnúť, mali by ste podľa odborníkov myslieť na niekoľko základných pravidiel starostlivosti. Poslúžiť môžu špecializované prípravky na holenie s obsahom kyseliny salicylovej, ktoré zabraňujú, aby sa vlasové folikuly upchávali. Odstraňujú z nich nadbytočný maz, ktorý spôsobuje uzavretie chĺpku pod čerstvo oholenou pokožkou.

Fendi, haute couture, mejkap a vlasy, trend Čítajte viac Obočie si pýta učesať! Ako vybrať farbu a správny tvar? Odborníčka odpovedá

Veľmi dôležitá je aj exfoliácia, alebo ak chcete, telový píling. S jeho pomocou odstránite z pokožky odumreté bunky a udržiavate tak pokožku jemnú a hydratovanú, čo sa odráža aj v prevencii zarastených chĺpkov. Pri telových pílingoch však pozor na zloženie produktu. Niektoré pílingy môžu čerstvo oholenú kožu podráždiť a spôsobiť začervenanie. Voľte také, ktoré obsahujú veľmi jemné zrniečka na exfoliáciu pokožky a zároveň je ich zloženie nielen šetrné k pokožke, ale dokáže ju aj vyživiť a hydratovať.

Ak sa vám predsa len objavil po holení zarastený chĺpok, je dobré zbaviť sa ho čo najskôr. Ako na to? V prvom rade umyte oblasť, kde sa upchatá folikula nachádza jemným mydlom a vlažnou vodou. Priložte vlhký uterák a nechajte na mieste zhruba minútu. Následne použite dezinfikovanú pinzetu, ktorou sa pokúsite vlas vytiahnuť, aby mohol normálne vyrásť. Dbajte na to, aby ste nepoškodili alebo nepoškriabali pokožku. Samozrejme, aj tak sa dá zarastený vlas vytiahnuť, ale hojenie drobnej ranky potrvá niekoľko dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #holenie #depilácia #vlas

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...