Obočie si pýta učesať! Ako vybrať farbu a správny tvar? Odborníčka odpovedá

Kedysi to bola tenučká linka, obdobie konca 90-tych rokov sa nieslo dokonca v znamení úplne vytrhaného obočia a tetovaných liniek. Ženy, ktoré tak urobili, to už dnes často ľutujú.

29.04.2021 06:00
Fendi, haute couture, mejkap a vlasy, trend Foto:
Záber na obočie topmodelky Belly Hadidovej počas prehliadky Fendi Haute Couture. Vizážista Peter Phillips zvýraznil u jednotlivých modeliek ich prirodzenú krásu a črty, základom bola dokonalá báza pre pleť a výraznejší lesk do líčok. Viečka sú líčené v nežných telových tónoch a tieňované. Jedným z dôležitých trendov je aj prirodzené obočie. Pozrite sa, ako krásne vyzerá to od topmodelky Belly Hadidovej.
debata

Faktom je, že obočie je jedna z neodmysliteľných súčastí tváre (a keď chýba, zdá sa nám to zvláštne). S jeho pomocou dokážeme zvýrazniť našu tvár, prehĺbiť pohľad, zvýrazniť líčenie a, samozrejme, celkový pôvab. Už niekoľko rokov sa odborníci na krásu zhodujú, že ideálne je prirodzené a hustejšie obočie.

Vizážistka Margita Skřenková, ktorá pracuje ako ambasádorka pre spoločnosť Maybelline Česko a Slovensko, odporúča, aby sme pred úpravou obočia, vždy vyčesali chĺpky smerom nahor. „Tak zistíme smer rastu,“ hovorí. Pre mnoho dám je stále záhadou, aká je ideálna dĺžka oblúka nad viečkami. „Zvykne sa používať pravidlo, o ktorom už možno niektoré čitateľky počuli,“ hovorí Skřenková.

Vodeodolná kontúrovacia tužka na obočie Brow...
Obočenka 2 v 1 Brow Duo od Clarins, ktorá sa...
+3Stylingová tužka na obočie Brow MVP  Sculpting...

„Obočie by malo začínať v línii nad koreňom nosa. Pomôcť si môžete ceruzkou, ktorú si priložíte ku koreňu nosa kolmo smerom k brade. Tam, kde tužka pretne oblasť nad vnútorným kútikom oka, by sa mal začínať oblúk obočia. Rovnako si potom môžete pomocou ceruzky určiť jeho najvyšší bod. Nájdeme ho vedením tužky od koreňa nosu šikmo smerom cez rohovku oka. Koniec oblúku potom určíte pomocou ceruzky smerujúcej od koreňa nosu k vonkajšiemu okraju oka,“ vysvetľuje pre Pravdu vizážistka.

shutterstock 520906765 Čítajte viac Očnej linky sa báť nemusia ani zrelé dámy. Na toto ale pozor, radí odborníčka

Jedným dychom však dodáva, že takéto rady sú občas príliš „ultimátne!. "Všetko treba aplikovať na konkrétneho človeka a jednotlivé detaily prispôsobiť jeho tvári,“ odporúča. Platí však, že ak máte menšiu tvár, vyvarujte sa výrazného a príliš hustého obočia. K úzkej tvári sa hodí skôr jemnejší prirodzený oblúk. Farba by nemala byť tmavšia ako je prirodzený odtieň chĺpkov – teda, ak nejde o vizuálny zámer – napríklad na experimentálne večierkové líčenie, keď sa môžete pohrať aj s obočím.

Podľa Skřenkovej však čím menej produktov na obočí, tým lepšie. „Radšej než pridávať príliš veľa farby a tmavých odtieňov, či už v tužke, géle a podobne, je podľa mňa lepšie vziať si zafarbenú riasenku na obočie a prečesať ho do učesaného tvaru. Týmto spôsobom ho definujete.“

Dobrá rada pri zvýrazňovaní obočia farbou

„Kedysi sa pri koreni obočia dávalo veľa farby, mnoho žien malo pocit, že práve takto obočie zvýrazní. Neodporúčala by som to, skôr by som sa sústredila na stredovú súčasť obočia, Začiatok urobiť skôr jemnejší. Vo všeobecnosti je však dôležitý jemný pohyb, jemné zápästie a pekne obočie vyčiarkovať. Odporúčam tužky, ktoré robia veľmi prirodzený efekt a neuvidíte rozdiel medzi pravým chĺpkom a nakresleným,“ odkázala Margita Skřenková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #Margita Skřenková #obočie #trik

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...