Šaty ako plátno umelca? S týmito vzormi budete múzou sezóny + 10 inšpirácií!

Umelecká duša si príde v aktuálnej sezóne na svoje. Najmä, ak má blízko k abstraktným maľbám či prácou s farbami, ktoré často pripomínajú obrazy na stenách moderných galérií.

23.04.2021 09:00
debata
Práca s farbami je v aktuálnych kolekciách... Foto: archív značky
Práca s farbami je v aktuálnych kolekciách výrazná, no nesie umelecký rukopis Práca s farbami je v aktuálnych kolekciách výrazná, no nesie umelecký rukopis. Namiesto konkrétnych vzorov sa objavuje abstrakcia či akoby vodou rozpité obrazy. Model na snímke z kolekcie H&M Innovation Colour Story.

Reč je v tomto prípade o trende vo vzoroch, ktorý sa v masívnom množstve objavuje v aktuálnych kolekciách značiek. Inšpirácia vychádza z tvorby renomovaných módnych domov ako Kenzo, Chanel či Fendi, ale často ju aj dopĺňa či ponúka vlastnú podobu a alternatívy.

Niekedy môže potlač vyzerať ako variácia na obľúbenú a najmä v letných kolekciách populárnu batiku. Farebná paleta, prechody či kombinácie sú však kultivovanejšie, jednotlivé kúsky nadobúdajú namiesto festivalovo-uvoľneného charakteru elegantný ráz.

Abstrakcia sa môže objavovať aj v kombinácii s... Foto: archív značky
Lindex Modern Women 2021--3- Abstrakcia sa môže objavovať aj v kombinácii s kvetinovými vzormi. Napríklad tak, ako to ukazuje blúzka z kolekcie Lindex.

Objavujú sa však aj potlače, ktoré akoby pripomínali zväčšené ťahy štetcom, ale umelecký charakter sa pretavuje aj do podoby rozpitých vzorov kvetín či potlače, ktoré pôsobia akoby ste ich maľovali vodovými či olejovými farbami a dodali tak vzorom typickú výtvarnú dimenziu.

Podobné kúsky nájdete v ponuke obchodov naozaj asi vo všetkých sekciách, teda od šiat a topov cez nohavice až po kabelky, kde sa experimentuje napríklad so vzormi na denime alebo zamatovom podklade. V našej galérii nájdete aj desať tipov, nech sa páči, umeleckým dušiam praje táto jar!

Široké dámske šortky s farebným vzorom Dries...
Tunikové košeľové šaty so vzorom Reserved, info...
+7Široké džínsy s efektom bielenia. Predáva...
debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...