Macronová nosí jednu z najluxusnejších značiek sveta! Dôvod: Je to módna patriotka!

Sprevádza verne svojho manžela na oficiálnych rokovaniach či stretnutiach a popri tom stíha jednu veľmi dôležitú vec. Reprezentovať aj domácu módu. Prvá dáma Francúzska Brigitte Macronová má pritom k dispozícii luxus od jednej z najslávnejších značiek sveta.

26.04.2021 00:00
debata (2)
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (druhý... Foto: SITA/AP, Lewis Joly
Emmanuel Macron (druhý sprava) a jeho manželka Brigitte Macron Francúzsky prezident Emmanuel Macron (druhý sprava) a jeho manželka Brigitte Macron (vpravo) s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym a jeho manželkou Olenou počas návštevy Paríža.

Šesťdesiatosemročná bývalá učiteľka sa aj nedávno objavila pred objektívmi v kreácii, ktorá sa nedala prehliadnuť. Čierne puzdrové šaty s výrazným graficko-geometrickým motívom na prednom paneli udreli do oka a elegantná plavovláska v nich pomerne ľahko zatienila aj svoju ukrajinskú súputničku – prvú dámu Olenu Zelenskú.

V prípade Macronovej ide pritom o vernú podporu jedného z najslávnejších módnych domov, ktorými sa Francúzsko môže pýšiť. Reč je o značke Louis Vuitton, ktorá svoj úspech odštartovala výrobou cestovnej batožiny a neskôr sa prepracovala aj do segmentu luxusných doplnkov (kabeliek, peňaženiek, opaskov) a tiež dámskej a pánskej módy.

Emmanuel Macron a jeho manželka Brigitte... Foto: SITA/AP, Lewis Joly
France Ukraine Germany Emmanuel Macron a jeho manželka Brigitte Macronová oblečená v šatách z dielne domácej značky Louis Vuitton.
dobré zdravie Dávame do pozornosti Všetko o tom, ako rozdýchať pľúca po ochorení Covid-19 nájdete už v stredu 28. 4. v prílohe denníka Pravda – Dobré zdravie.

Hoci rukopis aktuálneho kreatívneho šéfa značky Nicolasa Ghesquiéra je pomerne výrazný – pestrý, farebný, kombinujúci materiály, technológie aj historické vplyvy – na prvej dáme Francúzska má verejnosť možnosť vidieť skôr jednoduchšie kúsky s originálnym detailom. To platilo aj v prípade šiat, ktorých základný vzor cituje slávnu potlač Monogram vuittonovskej batožiny a kabeliek, pričom však nečerpá z tradičného loga preložených písmen LV, ale štvorlupeňového kvetu, ktorý sa v tvorbe značky rovnako objavuje celé dekády.

Konkrétny model šiat nie je v online ponuke francúzskeho módneho domu, je možné ho získať len vo vybraných predajniach, prípadne na objednávku. Cena týchto šiat, v ktorých vzor nie je potlačený, ale dokonale a precízne zošitý po línii kvetinových lupienkov, môže štartovať zhruba na dvoch tisíckach eur.

Prvá dáma Francúzska Brigitte Macron na zábere...
Prvá dáma USA Melania Trump (vpravo) s prvou...
+9Brigitte Macronová sa vie obliecť aj ležérnym...

To, samozrejme, v prípade francúzskej prvej dámy nemôže hrať rolu. Nielen módne značky samotné, ale aj vedenie štátu si určite dobre uvedomujú, že Brigitte Macronová takto propaguje francúzsky odevný priemysel a pomáha jeho reklame aj za hranicami.

Podobný prístup by rozhodne nemal byť ničím výnimočným. Platí to aj v prípade vojvodkyne Kate, ktorá sa pravidelne oblieka do britských módnych značiek či napríklad u španielskej kráľovnej Letizie, ktorá zase s prevahou nosí španielskych dizajnérov. Aj slovenská prezidentka Zuzana Čaputová so železnou pravidelnosťou oblieka kreácie domácich návrhárov ako je Boris Hanečka či Jana Kuzmová a upozorňuje tak na podporu domácej tvorby a lokálneho dizajnu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #móda #Louis Vuitton #domáci dizajn #Brigitte Macronová

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...