Erotika, hravý optimizmus aj luxusné róby: Pozrite si to NAJ z týždňa módy v Madride

Napriek tomu, že minulý rok na jar zažívali naozaj tvrdé chvíle v súvislosti s pandémiou, v Španielsku sa chcú stoj čo stoj priblížiť normálnemu fungovaniu pred ňou. A platí to aj v módnom prostredí.

16.04.2021 06:00
debata
Modelky na prezentácii kolekcie Jeseň-Zima... Foto: Estrop/IFEMA via Image.net
MBFWM OI 2021-2022 Modelky na prezentácii kolekcie Jeseň-Zima 2021/2022 značky spodnej bielizne Andres Sarda v Madride počas Mercedes Benz Fashion Week Madrid.

Dôkazom bol aj nedávny štvordňový maratón prehliadok nových kolekcií na sezónu Jeseň-Zima 2021/2022, ktorý sa uskutočnil v Madride. Z akcie Mercedes Benz Fashion Week Madrid vám Pravda prináša exkluzívne zábery, ktoré máme v redakcii k dispozícii.

Ako už pre Pravdu prezradila slovenská modelka Barbora Brušková, ktorá sa na akcii zúčastnila pracovne, išlo o prvý týždeň módy, ktorý sa nekonal výlučne s online priestore či bez divákov, ale bol na ňom aj obmedzený počet hostí a pripomínal podobou prehliadky spred štartu pandémie. Modeliek však bolo menej a prísne pravidlá sa dodržiavali počas celého trvania akcie, zdôraznila Slovenka.

Modelka na prehliadke Agatha Ruiz de la Prada...
Modelka na prehliadke Agatha Ruiz de la Prada...
+27Modelka na prehliadke Agatha Ruiz de la Prada...

Do štyroch dní trvajúceho maratónu tvorcovia vtesnali prezentácie renomovaných a známych domácich mien, z ktorých časť pozná aj medzinárodná verejnosť. To je aj prípad ateliéru Hannibal Laguna, (mimochodom jeden z mála uviedol prehliadku večerných šiat s ochrannými rúškami na tvárach modeliek), Custo Barcelona, Andrés Sarda, Maya Hansen či Agatha Ruiz de la Prada.

Posledná menovaná bola určite neprehliadnuteľná v kontexte súčasnej doby, pričom však zostala verná svojmu štýlu a estetiky. Výrazná farebnosť, kombinovanie vzorov, využívanie dekoratívnych detských symbolov srdca, kvetu či hviezdy a popri tom všetkom poctivé krajčírstvo, kvalitné strihy aj materiály. Kolekcia „španielskej“ Prady rozhodne do ponurých dní priniesla optimizmus.

Modelka na prehliadke Agatha Ruiz de la Prada... Foto: Estrop/IFEMA via Image.net
MBFWM OI 2021-2022 Modelka na prehliadke Agatha Ruiz de la Prada kolekcie Jeseň-Zima 2021/2022 v Madride počas Mercedes Benz Fashion Week Madrid.

Na španielskych mólach však nechýbala ani luxusná večerná móda, o ktorú sa postaral už spomenutý Laguna, ale tiež ateliér Isabel Sanchis. V jej prípade išlo síce o na pohľad úchvatné šaty, do očí však až príliš bilo ako jednotlivé modely pripomínali tvorbu (couture aj ready-to-wear) od známejších svetových ateliérov. Odčítať sa dal Dior, Valentino, ale aj Giambattista Valli.

Značka Custo Barcelona ponúkla tradičnú módu pre mladšiu generáciu a fanúšikov sviežej modernej kvalitnej konfekcie. Neprehliadnuteľná bola inšpirácia osemdesiatymi rokmi aj športovými prvkami street-wearu, ktorý sa mixoval s glamourom španielskych nočných klubov.

Modelka na prehliadke kolekcie Jeseň-Zima... Foto: Estrop/IFEMA via Image.net
MBFWM OI 2021-2022 Modelka na prehliadke kolekcie Jeseň-Zima 2021/2022 značky Isabel Sanchis v Madride počas Mercedes Benz Fashion Week Madrid.

A keď je už reč o kluboch, na jeden kabaretný sa premenila prezentácia výrobcu spodnej bielizne Andrés Sarda, ktorý pravidelne púta medzinárodnú pozornosť svojimi seduktívnymi a erotikou nabitými prehliadkami luxusných intímnych odevov. Sarda sa postaral o erotický náboj hneď počas prvého dňa prehliadok, pričom okrem modeliek mali vybraní hostia a diváci online možnosť zhliadnuť aj pripravený módny film. Digitálne médiá sa stali jedným z nositeľov vizuálnej informácie aj v prípade ďalších tvorcov. Prehliadky mohli diváci sledovať online

Madridské móla počas zvyšných dní patrili aj mnohým ďalším tvorcom, medzi nimi môžeme spomenúť Fernando Claro, Angel Schlesser či Maite by Lola Casdemunt a Brain & Beast. Výber toho naj si pozrite v našej bohatej galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #madrid #modelka #týždeň módy #Agatha Ruiz De La Prada #Hannibal Laguna #Custo Barcelona

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...