Na starecké škvrny, aj čierne bodky! Avokádová maska bojuje na viacerých frontoch

Stačia tri ingrediencie a vašu pokožku pohladíte! Čo namiešať do avokádovej masky?

16.04.2021 09:00
avokádo, pleťová maska, kozmetika Foto:
Namiešajte si avokádovú masku.
debata

Ak sa obzeráte po prírodnej maske na suchú pokožku, riešením je avokádo. Pleťovú masku si môžete ľahko vyrobiť doma a pokožke tak ulahodiť skvelými bonusmi, ktoré avokádo ponúka. Výhodou takejto masky je navyše veľmi rýchla príprava, takisto fakt, že obsahuje len to, čo do nej dáte – takže žiadne „skryté“ chemikálie nehrozia. Avokádová maska ​​sa dá namiešať za pár minút a zužitkujete z ovocia aj to, čo ste nezjedli.

žena, krásna žena, pleť, pokožka, staroslitivoť Čítajte viac Starajte sa, ale tak, aby to prinášalo ovocie! Bezchybná pleť si pýta tieto kroky

Namiešate si ju jednoducho z troch ingrediencií – avokáda, bieleho prírodného jogurtu a medu. Pomer zvoľte tak, aby sa vám vytvorila hustá hmota.

Čo ponúka pleti avokádová maska?

Okrem vitamínov (A, B, C a E) obsahuje avokádo aj bielkoviny a mastné kyseliny. Treba spomenúť kyselinu linolovú a kyselinu olejovú, ktoré sú zvlášť prospešné pre suchý typ pokožky. Ale aj vtedy, ak vás trápia nepríjemné „čierne bodky“ na koži. Kyselina linolová pomáha aj pri takomto probléme, navyše, zmierňuje starecké škvrny. Podľa vedeckých štúdií kyselina olejová zasa podporuje hojenie rán.

Med pôsobí proti starnutiu pokožky a vďaka svojim antioxidantom chráni bunky pred voľnými radikálmi. Čo je všeobecne známe, med má aj protizápalové, antibakteriálne a dezinfekčné vlastnosti. A v neposlednom rade „tekuté zlato“ stimuluje produkciu kolagénu vďaka aminokyselinám, ktoré obsahuje.

Jogurt je ideálnym pomocníkom pre suchú pokožku. Pomáha pri jej regenerácii a dodáva jej vlhkosť. Pôsobí tiež vyhladzujúcim efektom a zanecháva ju sviežu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #maska #avokádo

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...