Priemerná Američanka si vytlačí za rok 65 vyrážok. A za celý život... to sú tisíce!

Keď sa vám zrazu zjaví na tvári škaredá vyrážka, necháte to na prírodu alebo ju začnete svojpomocne vytláčať? Nová štúdia zistila, že väčšina žien uplatňuje proaktívny prístup. Priemerná Američanka si vytlačí ročne celkovo 65 vyrážok. To je 4153 za celý dospelý život!

16.04.2021 11:00
shutterstock 369387737 Foto:
Vytláčanie vyrážok dobre pozná väčšina žien a nemusia byť ani z Ameriky.
debata

Prieskum medzi 2000 ženami v USA odhaľuje spôsoby, ktoré nie sú až tak dermatológmi odporúčané, ako respondentky berú proces revitalizácie pokožky do svojich rúk – v niektorých prípadoch úplne doslova.

Bohužiaľ, 58 percent z nich dodáva, že má v dôsledku tejto aktivity najmenej jednu jazvu. Viac ako tri štvrtiny si uvedomujú, že je to zlé pre ich póry, ale nutkanie vytlačiť si vyrážku je príliš silné.

Prieskum, ktorý uskutočnila agentúra OnePoll v mene spoločnosti Truly Beauty, sa zameral tiež na najbežnejšie hriechy pri starostlivosti o pleť medzi Američankami. Najčastejšie sa priznali k vytláčaniu vyrážok (81%), dlhým, horúcim sprchám (49%) a neumývaniu tváre pred spaním (43%).

Okrem sklonov vytláčať si vyrážky sa viac ako polovica respondentiek priznala k návyku škrabať a strhávať si kožu na tvári. Päťdesiatdva percent tvrdí, že to robí podvedome.

Viac ako polovica respondentiek (51%) tiež pripúšťa, že nepoužíva krém na opaľovanie či základ pod mejkap s ochranným faktorom podľa odporúčaní odborníkov na starostlivosť o pleť. Zhruba rovnaký počet tvrdí, že ich akné sa zhoršilo v dôsledku nosenia rúška počas pandémie ochorenia COVID-19. Ďalších 38 percent tvrdí, že ich pokožka „už roky nebola taká zlá“.

Navyše, 43 percent stále celkom nezvládlo umenie vyrovnať sa s takzvaným „maskné“ vyvolaným zakrývaním tváre. Ďalších šesť z desiatich žien tvrdí, že ich pokožka je počas pandémie suchšia ako kedykoľvek predtým z dôvodu častejšieho umývania, dezinfikovania a sprchovania.

„Minulý rok spôsobil vážne škody na pokožke mnohých častí nášho tela, vo vlastnom tele sa môžeme cítiť nepríjemne a nevieme, čo robiť, keď sa objavia nové ohniská,“ hovorí expertka na starostlivosť o pleť zo spoločnosti Truly Beauty. „Dobrým spôsobom, ako to zmierniť, je začať zavádzať nové produkty s prírodnými nedráždivými prísadami namiesto skúšania riskantných rýchlych riešení, ktoré by mohli ľahko viesť k zhoršeniu toho, čo už je teraz zlé.“

Je pravda, že v dôsledku pandémie ukazujeme svoje tváre menej často, ale ženy stále cítia potrebu mať na bezchybnú tvár pri online komunikácii. Takmer šesť z desiatich respondentiek (57%) sa domnieva, že vďaka sociálnym médiám je tlak na dokonalú pleť väčší ako kedykoľvek predtým. Z tohto dôvodu nie je prekvapujúce, že priemerná respondentka zaplatí ročne za dokonalú pleť až 796 dolárov (665 eur).

„Vďaka množstvu snímok bezchybnej pokožky na sociálnych sieťach sa nemožno čudovať, že respondentky tvrdia, že sa usilujú o čokoľvek v snahe dosiahnuť žiarivú pleť – dokonca skúšajú veci, ktoré by im mohli pokožku poškodiť,“ dodáva expertka zo spoločnosti Truly Beauty na stránke studyfinds.org.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #akné #pleť #vyrážka #ochranné rúško

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...