Slovenská kráska Brušková o prehliadkach v pandémii: Toto všetko zažila v Madride!

Napriek tomu, že pandémia takmer úplne zastavila prehliadkové maratóny v módnych metropolách ako Paríž či Miláno, v španielskom Madride sa na týždeň módy odhodlali. Zúčastnila sa na ňom aj slovenská topmodelka Barbora Brušková.

15.04.2021 06:00
debata (1)
Barbora Brušková počas prehliadky Isabel... Foto: Estrop/IFEMA via Image.net
MBFWM OI 2021-2022 Barbora Brušková počas prehliadky Isabel Sanchis v Madride, ktorá sa konala v rámci Merecedes Benz Madrid Fashion Week.

„Bol to vôbec prvý fashion week na svete počas pandémie, ktorý sa neodohrával len v online forme, ale bol na ňom umožnený aj vstup obmedzenému počtu divákov,“ prezradila Brušková pre Pravdu. Podľa jej slov však zmeny cítiť bolo. Prehliadok aj samotných modeliek bolo výrazne menej, všetko sa odohrávalo v prísnych hygienických podmienkach.

„Do krajiny nás pricestovalo len pár, prevažnú časť obsadených modeliek tvorili domáce Španielky. Pre mňa znamenala táto práca, že som musela absolvovať PCR test, do krajiny je vstup možný len s jeho negatívnym výsledkom,“ vysvetlila Brušková. „Pred každým dňom prehliadok nás potom pravidelne testovali. V zákulisí sa všetci pohybovali s rúškami a dolu sme si ich mohli dať len pri líčení a tesne pred nástupom na mólo,“ opísala.

Barbora Brušková počas prehliadky Agatha Ruiz...
Barbora Brušková počas prehliadky Hannibal...
+8Barbora Brušková počas prehliadky Isabel...

Ochranné rúška či štíty chrániace nos a ústa sa prepracovali dokonca do niekoľkých módnych prezentácií. Takto sa Barbora predviedla napríklad na módnej šou ateliéru Hannibal Laguna či dizajnérskej značky Maya Hansen.

Napriek tomu, že opis situácie znie podľa slovenskej topmodelky tak trochu ako sci-fi, organizátori podľa nej všetko zvládli na výbornú. Kým umelci ako hudobníci alebo herci priznávajú, že hrať pred prázdnym hľadiskom len pre divákov online ich oberá o interakcie a zážitok spojenia s divákom, Brušková vraj absenciu bežného počtu hostí na prehliadke nevnímala. „Vzhľadom k miernejším opatreniam v Španielsku sa na ne mohla prísť pozrieť hŕstka novinárov a zopár celebrít. Ale aj keď sú diváci na módnych prehliadkach prítomní, ja ich počas šou takmer nevnímam. Svetlá reflektorov sú často také silné, že to nie je ani možné,“ zavtipkovala Brušková. Dodala, že akonáhle vstúpi na mólo, nasadí si masku a kráča s hudbou a jednoducho si len užíva ten skvelý moment.

Barbora Brušková počas prehliadky Hannibal... Foto: Estrop/IFEMA via Image.net
MBFWM OI 2021-2022 Barbora Brušková počas prehliadky Hannibal Laguna v Madride na podujatí Mercedes Benz Madrid Fashion Week Jeseň/Zima 2021-2022.

Momentálne sa už slovenská modelka nachádza v domácej karanténe, kam po návrate na Slovensko musela podľa zákona. „Tak nejako som si už na toto celé obdobie zvykla,“ komentovala zmierene a s dobrou náladou. „Robím veci, na ktoré som vzhľadom na časté cestovanie nikdy nemala čas. Každé ráno začínam s jogou, venujem sa môjmu ekologickému projektu STROOI Slovensko, rada varím, čítam knihy a snažím sa neustále nejako zamestnávať. Som vďačná, že sú moji najbližší zdraví a verím, že sa čoskoro nebudeme musieť tak obmedzovať ako doteraz,“ zdôraznila víťazka súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2011.

V Madride, kde sa v rámci akcie Mercedes Benz Fashion Week odprezentovali aj mená ako Agatha Ruiz de la Prada, Isabel Sanchis (Barbora predvádzala pre oba ateliéry) či Custo Barcelona, sa tvorcovia predstavili s kolekciami na sezónu jeseň-zima 2021/2022. Aj podľa Bruškovej zažíval módny priemysel posledné roky obrovský tlak na to, aby sa stal udržateľnejším. Myslí si teda, že aj keď pandémia pominie, módny svet svoje fungovanie pozmení.

„Súčasná situácia je pre módne značky, ale aj nás všetkých príležitosť, aby sme sa pozreli na svoje životy, stanovili si svoje hodnoty a skutočne premýšľali o plytvaní, množstve peňazí a spotrebe, ktorú máme. A že ‚in the end‘ nám nakoniec stačia jedny tepláky,“ dodala slovenská modelka v exkluzívnom rozhovore pre Pravdu.

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #spotreba #prehliadka #madrid #pandémia #Barbora Brušková #karanténa

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....