Očnej linky sa báť nemusia ani zrelé dámy. Na toto ale pozor, radí odborníčka

Stále, aj viac ako rok po tom, čo vo svete odštartovala pandémia covidu, žijeme s ochrannými rúškami či respirátormi na tvárach. Zaradili sa k našej každodennej výbave, sú nutné na ulici, v potravinách aj na pracovisku.

14.04.2021 06:00
shutterstock 520906765 Foto:
Očná linka môže byť jednou z dominánt líčenia očí, báť sa jej nemusia ani zrelšie ročníky.
debata

Možno aj preto sa však pozornosť žien v rámci skrášľovania a líčenia sústredila do oblasti očí. Viaceré prieskumy naznačili, že posledný rok priniesol nárast v ziskoch z predaja očných tieňov, liniek, tužiek či produktov na obočie. S nimi, samozrejme, vzrástol aj dopyt po informáciách. Kým mladšia generácia si často vypomáha influencermi na sociálnych sieťach či YouTube, zrelšie ročníky pátrajú na internete a hľadajú si rady, ako postupovať pri úprave očí a svojho zovňajšku.

Jedným z dôležitých trendov posledného roka boli určite očné linky. Ako poznamenáva Margita Skřenková, hlavná vizážistka značky Maybelline pre Česko a Slovensko, je dôležité v prvom rade určiť si, čo chceme s linkou docieliť. „Či má byť linka hlavným atribútom, alebo bude len doplnkom celkového líčenia,“ vysvetľuje.

Precízna tekutá linka Epic Ink Liner od NYX,...
Diorshow Colour Graphist od značky Dior je...
+3Očná linka v ceruzke 24/7 Glide-On Eye Pencil...

Ak sa rozhodnete pre prvý variant, potom je dobré zamerať sa na svoje danosti. „Užšie viečko si pýta aj tenšiu linku. Funkciou očnej linky je tvar oka vylepšiť, pekne ho natiahnuť, prípadne posunúť líniu viečka smerom nahor,“ vymenúva Skřenková. To pomôže docieliť zvyčajne tenký „chvostík“ linky smerujúci nahor pri vonkajšom kútiku oka.

Experimentátorky so vzhľadom očí môžu, samozrejme, skúšať rôzne hrúbky, grafické tvary, ba dokonca aj farebnosť očných liniek. Ako však zdôrazňuje väčšina odborníkov, klasické denné líčenie (či už do práce alebo do školy) sa zvyčajne odohráva v mantineloch odskúšanej klasiky.

Niektoré dámy majú rady veľmi výrazné a grafické linky, iné sa snažia o dosiahnutie jemnejšieho efektu a linky, ktorá pôsobí tlmenejšie, oko síce definuje, ale nepôsobí na ňom dominantne. Napriek tomu, že s pribúdajúcim vekom sa pevnosť pokožky viečka mení, pribúdajú vrásky a tiež nám viečko môže mierne ochabnúť, očným linkám sa nemusia vyhýbať ani zrelšie dámy.

„Dôležité je staviť na produkty, ktoré dobre držia a nerozmazávajú sa. Intenzívnu linku by som skôr volila v prípade mladších žien. Lesk aj intenzita farby v tomto prípade vynikne aj funguje lepšie. U zrelších dám je potom možnosťou zvoliť gélové linky, ktoré sú tiež matnejšie. Oko s nimi nebude pôsobiť tak ostro,“ dodáva odborníčka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oči #odborníčka #pôvab #ako líčiť #zvýraznenie #linka

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...