Pánske sukne oslobodzujú, stal sa z nich nový trend: Má šancu uspieť vo veľkom?

Pre mužov, ktorí sa v ére po pandémii budú chcieť zbaviť tričiek a teplákov, ale zároveň si užívať pohodlie, prichádza dobrá správa: novým módnym trendom sa prekvapivo stali pánske sukne, píše britský denník The Guardian na svojich internetových stránkach.

01.04.2021 09:00
debata (22)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mark Bryan (@markbryan911)

Pánske sukne sa dostali do kolekcií na tohtoročnú jeseň a zimu značiek ako Stefan Cooke, Ludovic de Saint Sernin či britskej firmy Burberry. Dlhé sukne si už obliekli raperi Post Malone a Bad Bunny. To, že ide o nový trend, ale potvrdil už spevák Harry Styles v decembrovom vydaní časopisu Vogue. Nadviazal pri tom na pozoruhodné okamihy z minulosti, o ktoré sa postaral David Bowie v saténových šatách na obale albumu alebo v koženej sukni značky Givenchy.

Tento trend dokladá, do akej miery pandémia muža oslobodila od diktátu dress kódu. Pretože v čom nohy zažijú väčšie oslobodenie ako v sukni? „Chcem oslavovať slobodu prejavu,“ vyhlásil Riccardo Tisci z Burberry, keď predstavoval svoju pánsku kolekciu, ktorá obsahovala skladané sukne a košeľové šaty. „Milujem pomyslenie na muža v sukni, príde mi to také oslobodzujúce,“ hovorí návrhár Ludovic de Saint Sernin.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Burberry (@burberry)

Influencer Mark Bryan, ktorého fotografie predstavujúce sukne v rôznych zákutiach mestského prostredia na Instagramu sleduje 410 000 ľudí, tvrdí, že tento kus odevu mu „umožňuje viac ako tradičné nohavice“. Jeho popularitu nedávno ešte umocnili magazíny ako Interview či Vogue, ktoré o ňom napísali. Bryan hovorí, že kvôli tomu, ako sa oblieka, žne len málo negatívnych komentárov, vraj ich je asi päť percent. Občas ho na ulici nejaká žena pochváli, že dobre vyzerá, alebo sa ho pýta, kde si kupuje topánky. Ak sa na neho obráti muž, je to najčastejšie kvôli tomu, že sa čuduje, ako môže chodiť na vysokých podpätkoch.

Pre Ludovika de Saint Sernina ide pri navrhovaní sukieň pre pánov čiastočne aj o podvratnú činnosť. „Príde mi smiešne môcť nosiť niečo, čo zvyčajne patrí do dámskeho šatníka, a zároveň sa snažiť, aby to na mužoch vyzeralo uveriteľne,“ vysvetľuje. V jeho novej kolekcii je kockovaná sukňa s typickým tartanovým vzorom, akurát vytvoreným Swarowského kryštálmi. „Aby som pravdu povedal, moja sukňa je naozaj mini, čo je naozaj oslobodzujúce, ale ak si chcete udržať úroveň, musíte si dávať pozor,“ pripúšťa návrhár.

Ale môže sa niekedy z pánskej sukne stať bežná súčasť šatníka? „Aby sa z nich stala masová vec, muselo by ísť o kombináciu puzdrovej sukne a nohavíc s vreckami,“ povedal Andrew Groves, vedúci zbierok pánskeho oblečenia na londýnskej Westminsterskej univerzite. „Zrejme to ešte chvíľu potrvá, než uvidieť chlapa na ulici v sukni prestane byť úplným prekvapením. Ja som rozhodne za,“ dodáva de Saint Sernin.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Styles #trend #sukňa #kontroverzia #Burberry #pánska móda #Mark Bryan

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....