Požičané od partnera? Netreba! Toto tričko pristane aj dámam, máme 10 variantov

Zvyčajne ho považujú za typický kúsok pánskeho šatníka, ale polo tričko, teda tričko s golierikom si našlo cestu aj k dámam.

22.03.2021 06:00
debata (1)
Dámske polotričko s kontrastným golierom a... Foto: archív značky
GANT SS21 GANT LS GANT SS21 LB MARCH FIFTH STORY DETAIL W 29069 Hi Res Dámske polotričko s kontrastným golierom a vtkaným vzorom Gant, info o cene v predaji.

V prípade niektorých sa to začalo požičaním si elegantnejšej a akoby serióznejšej verzie trička od svojho partnera. Popularita tejto garderóby, ktorá sa už mnoho rokov dozadu rozšírila vďaka preppie štýlu školských klubov a uniforiem, sa však napokon plnohodnotne presunula a adaptovala aj na šatník dámsky.

Adaptácia sa, samozrejme, neodohráva len v strihu, ktorý je upravený na ženské krivky, štíhlejší driek a objem hrudníka, ide aj o samotnú podobu odevu, materiály, z ktorého je pre dámy vyrábaný či dekoratívne prvky alebo farebné kombinácie a farebnosť ako takú.

Popri jednoduchej klasike sa objavujú polotričká v žiarivých či neónových farbách, ale tiež s výraznejšími vzormi či do očí bijúcou grafikou. Pre mnoho kúskov pre dámy sú typické kontrasty, o ktoré sa zvyčajne stará kontrastná farba golierika a manžiet. Na trhu sa nájdu aj polotričká s upraveným lemom golierikov, napríklad v tvare volániku či pošívané flitrami alebo kamienkami.

Ako naznačujú ukážky z aktuálnych kolekcií značiek, v rámci segmentu polotričiek v dámskej móde sa spomedzi materiálov najviac darí úpletom. Či už ide o bavlnené úplety alebo zmesi v takzvanej „silk cotton“ kvalite, na tele sú komfortnejšie, dokážu príťažlivo obkresliť krivky. Strihy sú však tiež uvoľnenejšie, aby zostal zachovaný práve športovejší a uvoľnenejší charakter tohto odevu.

Dámske voľné polotričko z jemného úpletu Mango,...
Dámske polotričko s dlhým rukávom z jemného...
+7Dámske pruhované polotričko s dlhým rukávom...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #žena #móda #trend #Polo #tričko

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...