Úplne jasná voľba! Pletené sukne sú symbol trendového komfortu, máme 10 tipov

O popularite úpletov a jednotlivých kúskov garderóby z ľahkých pletenín sa toho popísali v uplynulom roku dosť. Dobrá správa, dámy, ak ste prepadli čaru takýchto kúskov, pokojne ich počet v šatníku môžete rozšíriť.

19.03.2021 06:00
debata (7)
Úpletová sukňa H&M, predáva sa za 19,99... Foto: archív značky
hm1999 Úpletová sukňa H&M, predáva sa za 19,99 eura.

Úpletové materiály sa stali novým hrdinom našich často veľmi rutinných dní trávených na home office. Aj tí, ktorí počas pandémie normálne chodili do práce, vo svojej kedysi prísnejšej a oficiálnejšej garderóbe takpovediac zvoľnili. Je to logické. V mnohých zamestnaniach sa redukoval kontakt s inými osobami (či už v podobe zákazníkov alebo kolegov) a podmienky, ktoré musíme dodržiavať, sú dostatočne obmedzujúce na to, aby sme si „vypomohli“ inými detailmi. Napríklad aj v podobe komfortnejšieho odevu, ktorý nám evokuje bezpečie a pohodlie domova.

V tomto prípade sú pleteniny jednoznačná odpoveď a uvedomili si to už dávnejšie aj mnohé dizajnérske domy. Niektoré firmy zaznamenali výrazný dopyt práve po kúskoch zo sekcie pleteného tovaru. Pozornosť zákazníka sa nesústredila len na svetre či kardigany, ale v dámskej móde dokonca aj na šaty, pletené nohavice a, samozrejme, sukne.

Úpletová sukňa Dorothy Perkins, predáva sa za...
Pletená plisovaná sukňa z dielne Mango, predáva...
+7Úpletová sukňa COS, predáva sa za 89 eur.

Napriek tomu, že lacnejšie značky často pracujú so zmesovými a umelými materiálmi ako je viskóza a polyester, výsledok vôbec nemusí byť skľučujúci. Príjemný pocit na koži totiž dnes už dokážu vyvolať aj kvalitne spracované umelé tkaniny. Pre tých náročnejších sú potom v hre prírodné materiály ako kašmír, prípadne merino vlna či mohér alebo bavlna, upravená do podoby vlákna, z ktorého sa tvorí úplet či háčkovaný kus odevu.

Spočítané, zrátané, paleta ponuky módnych kúskov je veľmi pestrá a aj najbližšie mesiace sa ponesú v duchu komfortnejšej a voľnejšej verzie dámskej módy. Vybrali sme pre vás desiatku pletených sukní, v rôznych cenových reláciách. Inšpirovať vás môže aj styling z jednotlivých fotografií.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #sukňa #úplet #pletenina #pandémia

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...