Nočná šichta! Na pleti treba zapracovať aj počas spánku, máme pre vás 7 inšpirácií

Pre väčšinu z nás je priam automatické naniesť si na tvár ráno pred odchodom do práce krém. Pocit hydratovanej, vyživenej, mierne premastenej pokožky nám prináša komfort. Ale čo nočná starostlivosť?

18.03.2021 15:00
shutterstock 1727424244 Foto:
Pri pokožke mastnej či so sklonom k akné je dobré voliť textúru ľahšiu, ktorá póry neupcháva.
debata

Odborníci sa určite zhodnú jasne – nočné krémy, séra alebo emulzie majú svoj veľký význam v starostlivosti o ľudskú kožu. Mnohé z nich sú koncipované navyše tak, že počas spánku pracujú priamo v našej pleti a pomáhajú jej nielen k regenerácii, ale aj hydratácii, celkovému oddýchnutému vzhľadu či zjemňovaní vrások.

Prípravky nočnej kozmetickej starostlivosti prenikajú do hlbších vrstiev kože, mnohé sa dobre vstrebávajú už tesne po aplikácii a pôsobia počas celej noci. Samozrejme, na trhu sú aj také, ktorých textúra či konzistencia je skôr hutnejšia a na dotyk akoby lepivá. Nemusí to byť na závadu, ale dôležité je zistiť, čo si pýta vaša koža. Vo všeobecnosti platí, že ľahšia a dobre vstrebateľná textúra je aj pri nočnom kréme veľkým bonusom pre každú užívateľku.

Nočná starostlivosť by sa mala odvíjať od vášho typu pokožky. Dámy so suchou pokožkou ocenia benefity výživných a hydratujúcich krémov s hutnou konzistenciou. Pri pokožke mastnej či so sklonom k akné je dobré voliť textúru ľahšiu, ktorá póry neupcháva. Takéto produkty by mali obsahovať látky a výťažky, ktoré pôsobia proti upchávaniu pórov, podporujú samočistiacu a regeneračnú funkciu kože.

Portfólio nočných sér či krémov alebo mimoriadne populárnych olejov je už priam tradične spojené aj s anti-ageingovými vlastnosťami. Tie patria medzi vyhľadávané medzi ženami (ale aj mužmi) všetkých vekových kategórií a sľubuje ich väčšina výrobcov už v produktoch určených pre vekovú kategóriu 20 plus. Obsah látok ako je retinol, kyselina hyalurónová či vitamín C ešte viac podporí anti-ageingové schopnosti. V prípade krémov s „céčkom“ či napríklad aj retinolom však občas pozor na sfarbenie.

Niektoré nočné produkty totiž nemusia byť priehľadné, ale majú jemnú, napríklad ružovkastú alebo žltkastú farbu. Aby ste sa vyhli tomu, že sa vám krém otlačí do bielej posteľnej bielizne, dôkladne ho do pleti pred spaním vmasírujte. Pomôcť môže napríklad tutorial masážnej techniky na YouTube, no napríklad aj populárne masážne valčeky, ktoré zlepšujú vstrebávanie kozmetiky a zároveň prekrvenie pokožky, čím opäť dochádza k zlepšenie jej elasticity a eliminácii jemných liniek a vrások.

Pri nočnej starostlivosti je tiež dobré vedieť, že menej je niekedy viac. Kým ráno sa zvyčajná rutina točí okolo séra, očného krému, denného krému a mejkapu, pri nočných prípravkoch postačí často jeden produkt. Odpoveď vám dá osobná skúsenosť, ak napríklad máte pocit, že vašej koži robí dobre kombinácia ľahšieho nočného séra a následne aj hutnejšieho krému, môžete voliť tento postup. Opäť však pozor na upchávanie pórov a zbytočné zaťažovanie pleti.

Ráno po prebudení je dobré pleť vyčistiť. Treba to však robiť veľmi jemne. Ideálna je odličovacia emulzia, prípadne umývací gél alebo mliečna emulzia, ktoré však kožu nevysušia.

Nočné obnovujúce sérum Midnight Renewal Serum...
Nočná starostlivosť Rénergie Nuit Multi-Glow od...
+4Korekčné obnovujúe a hĺbkovo pôsobiace sérum s...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť #vrásky #sérum #suchá pokožka #nočný krém #anti-aging

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...