Smoliarka s Oscarmi, víťazka v móde! 9 dôkazov, že Glenn Close je TOP diva

Možno to bude aj faktom, že ešte nikdy nepremenila na víťazstvo oscarovú nomináciu, ale herečka Glenn Close je zvyčajne v úzadí, keď príde na hollywoodsky štýl a celebritné vzory. Je to škoda, pretože si to nepochybne zaslúži.

17.03.2021 06:00
debata
Herečka Glenn Close a výročné vyhlásenie cien... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
SAG Awards Arrivals Herečka Glenn Close a výročné vyhlásenie cien Screen Actors Guild Awards v roku 2008.

Sedemdesiattriročná rodáčka z amerického Greenwichu počas poslednej viac ako dekády potvrdila viackrát, že je nesmierne elegantná a vkusná dáma. Príležitosť jej na to dali najmä slávnostné ceremoniály akcií ako Zlatý glóbus, Oscar či Screen Actors Guild Awards.

Ešte donedávna, tesne pred šesťdesiatkou sa Close neváhala objaviť na červenom koberci v šatách bez ramienok a odhaliť ukážkovo tvarované ramená a príťažlivý dekolt. S postupným pribúdaním rokov pribudlo aj tu bolerko, tam skrátené sako či dlhý plášť, ktorý vytváral príťažlivú a veľmi slávnostnú siluetu.

Azda jeden z najsignifikan­tnejších lookov sa jej podaril v roku 2019, keď sa na cenách Americkej filmovej akadémie objavila v zlatých šatách z dielne značky Carolina Herrera. Jej fotografie obleteli celý svet a to aj napriek tomu, že favorizovaná Close napokon sošku nezískala.

zväčšiť Herečka Glenn Close na zábere zo slávnostného... Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 1322525471 Herečka Glenn Close na zábere zo slávnostného vyhlásenia Oscarov ako nominovaná v roku 2019.

Tento úspech mohla dovedna dosiahnuť sedemkrát, čo z nej robí jednu z rekordmaniek v počte nominácií. K výkonom vo filmoch ako Nebezpečné známosti (1989), Osudová príťažlivosť (1987) či Albert Nobbs (2012) najnovšie pribudla nominácia ôsma – za výkon vo filme Hillbilly Elegy z produkcie Netflixu.

Americká hviezda by sa mala zúčastniť na slávnostnom ceremoniáli koncom apríla, ktorý bude prebiehať s prísnymi protipandemickými obmedzeniami. Netreba však pochybovať o tom, že jednu vec určite premení na víťazstvo – a síce voľbu svojej garderóby.

Closeovej sa to darilo v uplynulých rokoch takmer so železnou pravidelnosťou, či už je reč o šatách, mladistvých účesoch alebo líčení (pozrite si našu galériu). A podarí sa jej to aj tentoraz! Oscara by sme jej dopriali tiež, pri ôsmej nominácii by si už sošku určite zaslúžila. Ale ktohovie, možno ju napokon dostane ešte skôr za celoživotné dielo…

Herečka Glenn Close na zábere z ceremoniálu...
Herečka Glenn Close a výročné vyhlásenie cien...
+6Herečka Glenn Close na vyhlásení cien Zlatý...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #móda #červený koberec #Oscar #Glenn Close

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...