Milovaný melír, božská balayage! 9 slávnych žien ako dôkaz, že patria medzi TOP účesy

Iba nedávno sa herečka Eva Longoria prihovorila divákom pri obrazovkách z pohodlia svojej pracovne. Okrem toho, že mnohých zaujalo, ako vlastne hviezda žije, pútala pozornosť aj vzhľadom.

12.03.2021 06:00
debata
Herečka Kate Beckinsale je s veľmi krátkymi...
Herečka Penelope Cruz so svetlými prameňmi vo...
+6Herečka a speváčka Jennifer Lopez pracuje veľmi...

Americká hviezda sa pred hľadáčik svojej web kamery posadila s dokonalým líčením aj účesom. Pozornému oku nemohol uniknúť detail výrazne zosvetlených prameňov vo zvlnených kaderiach, ktoré jej ležérne padali na plecia.

V 90-tych rokoch nebolo nič nezvyčajné, ak dámy prichádzali do kaderníctva s jasným želaním – chceli výrazný a svetlý melír vo svojom tmavom vlasovom základe. Popularita tohto účesu postupne ustupovala do úzadia, teda lepšie povedané, jeho podoba s ostrým kontrastom farieb. Často sa využíval peroxid na dosiahnutie čo najsvetlejších prameňov a to sa podpisovalo na finálnej podobe, ktorá pôsobila neprirodzene. Vlasy, samozrejme, pod týmto náporom trpeli. Neprospelo im ani to, že melírovanie sa robí od korienkov.

Vlasová starostlivosť sa za uplynulé roky posúvala míľovými krokmi a platí to rovnako pre salónne ako pre domáce ošetrenie. Vlasy sa teda zosvetľovali naďalej, no klasický melír, ktorý sa robí od korienkov, nahradilo skôr jemnejšie presvetľovanie, práca s niekoľkými farebnými tónmi, ktoré vo výsledku pôsobili prirodzenejšie a jemnejšie. Technika balayage, s ktorou pracujú mnohí kaderníci dnes, dokáže naozaj všeličo. S balayage je možné tvoriť farebné variácie rôznej intenzity, ktoré však fungujú vo súzvuku a účes rozjasňujú. Tiež ide o postup šetrnejší ku vlasov, keďže korienkov sa kaderník takmer nedotkne.

Šikovní odborníci však dnes dokážu ľavou zadnou zvládnuť balayage, melír či napríklad ombré, v ktorom sa zosvetľuje spodná časť vlasov. U herečky Longorie na prvý pohľad zaujme výraznejší kontrast, no pramene nie sú zosvetlené po celej dĺžke od korienkov. My sme sa pozreli aj na ďalšie známe ženy, ktoré na účesy so zosvetlenými pramienkami nedajú dopustiť. Samozrejme, niektoré dámy si rady pomôžu aj príčeskami, v našom výbere nájdete aj také. Nech sa páči, inšpirujte sa s nimi (a s nami)!

Penelope Cruz

Herečka Penelope Cruz so svetlými prameňmi vo... Foto: SITA/AP, Abraham Caro Marin
Spain Penelope Cruz Herečka Penelope Cruz so svetlými prameňmi vo svojej prirodzene tmavohnedej hrive.

Eva Longoria

Herečka Eva Longoria na zábere z cien Critics... Foto: Getty Images/Getty Images for the Critics Choice Association
Eva Longoria Herečka Eva Longoria na zábere z cien Critics Choice Awards, keď sa prihovárala divákom online z obývačky.

Kate Beckinsale

Herečka Kate Beckinsale je s veľmi krátkymi... Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 198335051 Herečka Kate Beckinsale je s veľmi krátkymi prestávkami melírovaniu vlasov verná už dlhé roky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Longoria #Jennifer Lopez #Lily Aldridge #účes #trend #Jessica Biel #celebrity #Kate Beckinsale #melír #balayage

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....