Pre mamu, manželku či dobrú kamarátku! 5 inšpirácií na vône, ktoré uchvátia

Úcta, láska, prejav vďačnosti, ocenenie slovom, kvetinou, ale pokojne aj darčekom. Áno, ženy si ho zaslúžia. Využiť na to môžete aj ich blížiaci sa oficiálny sviatok.

04.03.2021 06:00
debata
zväčšiť Vôňa je pre ženu jedný z najkrajších darčekov.... Foto: archív značky
Vôňa je pre ženu jedný z najkrajších darčekov. Vizuál Lancôme. Vôňa je pre ženu jedný z najkrajších darčekov. Vizuál Lancôme.

Aj tento rok na 8. marca pripadá medzinárodný deň žien. Narozdiel napríklad od Dňa matiek je venovaný skutočne všetkým ženám. Mladším aj starším, mamám, manželkám, starým mamám, nezadaným ženám, tým, ktoré sú súčasťou rodiny, ale napríklad aj ženám na pracovisku, v zamestnaniach, s ktorými denne prichádzame do styku, či dobrým kamarátkam alebo priateľkám.

Nemusí byť len dňom, keď ženy oceňujú muži – pokojne sa možno pozdvihnúť, pochváliť, potešiť dobrým zákuskom, telefonátom či sms-kou aj navzájom. Alebo si môžete urobiť radosť aj sama sebe. Dovolené je naozaj všetko.

So ženami sa spájajú tiež príťažlivé osobné vône a my sme preto pripravili výber tých, ktoré sa môžu stať vhodným tipom na darček pre ne. Samozrejme, neznamená to, že teraz musíte rýchlo objednávať luxusný parfum alebo voňavku – možno vám naše tipy poslúžia len na inšpiráciu do budúcnosti, na iný sviatok ako sú narodeniny alebo napríklad Vianoce. Na jedno však určite nezabudnite – na ženy. Slovko vďaky a povzbudenia si zaslúžia určite!

Vôňa Orchid Leather z kolekcie Extraordinaire...
Vôňa Born in Roma Yellow Dream od značky...
+2Parfémová voda North Bondi od OUAI. Predáva...

Pre mamu

Vôňa La Vie est Belle od francúzskej značky Lancôme je jednou z najpredávanejších na svete a darí sa aj jej nasledovníčkam, ktoré vznikajú so železnou pravidelnosťou. Najnovším prírastkom je novinka La Vie Est Belle Soleil Cristall, ktorá sľubuje slnečné nóty a celkové rozjasnenie a zľahčenie pôvodnej vône. V srdci obsahuje trio bielych kvetín jazmín, ylang ylang a kvety pomarančovníka, ktoré sa snúbia s kokosovými akordmi. K nim sa pridáva bergamot a mandarínka a nechýbajú kľúčové ingrediencie originálnej vône kosatec a pačuli.

Pre partnerku

Vášnivá a veľmi zmyselná je vôňa Orchid Leather z kolekcie Extraordinaire značky Van Cleef & Arpels. Ide o prvú vôňu z tejto exkluzívnej edície, ktorá obsahuje tóny kože. V jej základe sa pritom spája obľúbená vanilka a cistus, ktorý bol stáročia používaný v parfumérskom umení a považovaný za posvätný podobne ako myrha a kadidlo. K základným nótam sa pridáva kardamom a kandizovaná slivka. Vôňa je pomenovaná na počesť vzácnej orchidey, na ktorej rastú vanilkové struky.

Pre obľúbenú ženu z rodiny (sestra, neter či teta)

Jas, živý charakter a sebaistota – to bolo zadanie na tvorbu vône Born in Roma Yellow Dream od značky Valentino. Výsledkom je nielen krásna a mladistvá vôňa, ale aj príťažlivé balenie a flakón. V samotnom produkte sa spája bergamot s liči a talianskym citrónom, ku ktorým sa pridáva pivónia a turecká ruža a doplní ich pižmo, cédrový akord a vanilka z Madagaskaru.

Pre dobrú kamarátku

Orientálno-kvetinová vôňa, z ktorej napriek intenzite srší sviežosť a dobrá nálada. To je tretia z voňavého portfólia slávneho výrobcu obuvi Jimmy Choo. Parfumovaná voda I want Choo spája v sebe nóty mandarínkovej šťavy, sviežej broskyne, pavúčiu ľaliu s jazmínom a vanilkou. Vôňa je ideálna na štart jarnej sezóny a aj vzhľadom na fakt, že na nej pracovali tri známe parfumérky a spoločne sa radili pri jej tvorbe, je skvelým darčekom práve pre kamarátku.

Pre kolegyňu

Darovať vôňu kolegyni nie je celkom zvyčajné, ale v prípade tejto a ako darček, na ktorý sa napríklad poskladajú kolegovia pri jej sviatku, to môže byť skutočne dobrá voľba. Reč je o produkte vlasovej značky OUAI. Jej produkty typické svojou dnes už kultovou vôňou boli také úspešné, že vznikla napokon aj parfumová verzia tejto vône vlasovej kozmetiky. Reč je o North Bondi, ktorá spája tóny bergamotu, citrónu, fialového a bieleho pižma a ruže de mai.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #vôňa #parfum #Medzinárodný deň žien #dar

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...