Ten správny rúž pre každú ženu môže byť červený! Ako vybrať správny odtieň?

Mnoho žien sa obkľukou vyhýba výrazným červeným tónom na perách. Ako argument často používajú výhovorku, že im nepristane.

02.03.2021 09:00
Oscar de la Renta, jeseň/zima 2020 Foto: ,
Pery to povedia za vás. Záber na modelku Candice Swanepoelovú na prehliadke Oscar de la Renta.
debata

Odborníci na dekoratívnu kozmetiku sa však už dávno zhodli na tom, že práve červená farba na perách je jednou z ideálnych variant ozdobených a nalíčených pier. Dokáže zvýrazniť krásu, podporiť dojem rafinovanosti a zvodnosti, pleť rozjasniť, prípadne jej dodať priam éterický nádych.

Samozrejme, reč nie je o jednej červenej. Stačí sa pozrieť do portfólia slávnych výrobcov dekoratívnej kozmetiky ako je Yves Saint Laurent, Christian Dior či Chanel a Giorgio Armani. Odtieňov červenej dokážete napočítať aj na niekoľko desiatok, ba možno i stoviek.

Rúž Rouge Pur Couture značky Yves Saint...
Rúž Lip Maestro od Giorgio Armani Cosmetics,...
+5Luxusný rúž Rouge Dior od Christian Dior,...

Receptúra, ingrediencie, textúra, lesk alebo mat, pigmenty, studené či teplé tóny – všetko sa vo výsledku pretavuje do odtieňa, ktorý môže byť ten pravý aj pre vás. Ak náhodou netušíte, ako vyberať, prvým krokom je určenie typu podtónu pleti.

Teplý tón je vlastný najmä ženám, ktorých žilky majú hnedastú farbu. Opaľujú sa ľahko a takmer nikdy sa nespália a svedčia im zlaté aj medené tóny. Také treba hľadať aj v kombinácii červenej farby. Dámam svedčia rúže v teplých tónoch (často s hnedastým podtónom), ktorý ich pokožku vyzdvihne a rozjasní.

Ak máte skôr namodralé či fialové žily, tón vašej pokožky je studený. So studenou červenou farbou dokážete tvár rozjasniť. Ak si vyberiete rúže s teplým farebným podtónom, tiež nešliapnete vedľa. Akurát na seba pripútate pozornosť. Pre dámy s neutrálnym podtónom pokožky je voľba červenej azda tá najjednoduchšia. Skúšať a experimentovať môžu takmer s väčšinou odtieňov. Ide viac o ich vlastnú odvahu, farebne im pristanú červené s oranžovými, ale aj fialovými a fuchsiovými podtónmi. Vyberať si môžu lesklé aj matné rúže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výber #pleť #teplý #rúž #studený #podtón

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...