Každodenná rutina starostlivosti o pleť sa mení! Hlásia sa iné postupy aj nové trendy

Obdobie rúšok a práce z domu si žiada nový prístup ku každodennej starostlivosti o pokožku.

26.02.2021 11:00
žena, pleť, starostlivosť, krása, dievča, zrkadlo Foto:
Ako sa staráte o vašu pleť v čase pandémie?
debata

Nosenie rúška sa pre nás stalo nevyhnutnosťou, či už sme v potravinách, na ulici alebo v práci. Preto si okamihy, kedy sme doma a máme možnosť pracovať na homeoffice, môžeme, čo sa našej krásy týka, prispôsobiť aktuálnej situácii.

Zatiaľ, čo predtým sme si dali záležať na dokonalom mejkape, dnes si na seba zvykáme v „prirodzenej“ verzii. Pre niekoho bol tento krok ľahkým a vítaným, iné ženy sa s ním stotožňovali o čosi dlhšie.

Toto obdobie prinieslo ženám aj iné druhy starostlivosti či každodennej rutiny. Pleť sa pod rúškom oveľa viac potí, nehovoriac o tom, že si do rúška dýchame a tým pádom sa násobne zvyšuje množstvo baktérií a to vedie či už k upchávaniu pórov alebo k zapáleným vriedkom. Problematickú pokožku je potrebné exfoliovať minimálne jedenkrát do týždňa so šetrnými peelingami – vyhnúť sa zrniečkovým, ktoré narúšajú najjemnejšiu vrstvu pokožky. Najlepšie je používať peeling na báze AHA a BHA kyselín.

Ale o slovo sa hlásia aj nové trendy. Počuli ste napríklad o glass skin? Beauty trend sa vyznačuje vrstvením, ktorého cieľom je hladká a zjednotená pleť, ktoré ľahko docielite pomocou hydratačných prípravkov s jemnou textúrou. Dajte si však načas. Kórejky, ktoré za týmto trendom stoja, majú pleťový rituál ako svoj koníček a poctivo pri ňom relaxujú. Pred každou aplikáciou si nezabudnite tvár vyčistiť, ideálne dvojfázovo – najprv čistiacim olejom a následne penou. Dvakrát týždenne zaraďte do rutiny aj peeling. Ďalším krokom je aplikácia toneru, ktorý zaistí pleti hydratáciu a správnu úroveň pH. Pokračujte sérom, ktoré pleť pripraví na nanesenie krému a jeho správnu absorpciu.

Rúž THE ONE Colour Unlimited UltraFix,...
Intenzívne omladzujúce sérum s tetrapeptidmi,...
+4Sonický prístroj FOREO UFO pre urýchlenie...

Klasický mejkap odchádza do úzadia, líčiť pleť pod rúškom zmysel nemá. Aj tak by nám nevynikol, pretože ho zakryje spomínané rúško a zbytočne sa oň otláča. Ak ideme mimo domu, potom sa treba zamerať na oči. Použite korektor pod očami a jemné dopracovanie na čele, s pekným mejkapom očí sa momentálne môžeme doslova vyhrať. A týka sa to aj obočia. Ak ste majiteľkou prirodzene hustého obočia, nebojte sa ho „rozdivočiť“ pomocou fixačného gélu smerom nahor. Tie z nás, ktoré ho nemajú natoľko husté, neurobia chybu, keď si pár chĺpkov jemnými ťahmi dokreslia. Novým trendom je "fox eye look“, ktorý oko elegantne predĺži. Neurobíte chybu, keď si viečka naviac ľahko oživíte tmavším odtieňom.

Rovnako ako pleť, aj pery potrebujú hydratáciu – obzvlášť pri ich častom zakrývaní rúškami či šatkami. Nezabúdajte preto pri večernom rituáli ani na pery, ktoré je potrebné odlíčiť a zbaviť ich starých buniek. Docielite tak hebké a zdravé pery, ktoré sú pripravené na farebné zvýraznenie, ktoré vydrží aj počas dlhých online meetingov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #mladosť #pokožka #vrásky #peeling #homeoffice

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...